Srbi navkljub uvrstitvi na SP zamenjali selektorja

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Čeprav se je uvrstil na svetovno prvenstvo v Rusijo, Slavoljub Muslin ni več selektor srbske nogometne reprezentance. Nekdanji nogometaš Crvene zvezde in srbska zveza sta se razšla zaradi različnih pogledov na reprezentanco.

Srbski nogometni selektor Slavoljub Muslin je moral po slabih predstavah na zadnjih kvalifikacijskih tekmah poslušati kritike na izbor reprezentantov.

“Razšli smo se, ker nimamo istih pogledov na to, kako naj bi bila ekipa videti na svetovnem prvenstvu,” je za srbske medije dejal Muslin, ki naj bi sporazumno razdrl pogodbo. Muslinova največja napaka naj bi bila, ker v ekipo ni želel uvrstiti Sergeja Milinkovića, zveznega igralca Lazia, in vratarja Benfice Mileta Svilarja, poroča STA.

Začasno vlogo selektorja bo opravljal do zdaj Muslimov pomočnik Mladen Krstajić, mediji v Srbiji pa namigujejo, da zveza za novega selektorja želi legendarnega Dragana Stojkovića Piksija.

Srbija je v kvalifikacijski skupini F za nastop na svetovnem prvenstvu zasedla prvo mesto, na koncu je imela dve točki prednosti pred Irsko, za obema reprezentancama je zaostal Wales, udeleženec zadnjega evropskega prvenstva v Franciji.