Mile Svilar bo očitno branil za Srbijo

Getty Images

Zoran Filipović, ki je bil v strokovnem štabu do nedavnega srbskega selektorja Slavoljuba Muslina, razkriva, da je Srbija dobila bitko z Belgijo za talentiranega vratarja Mileta Svilarja.

Mile Svilar to sezono doživlja to, kar je pred leti pri Benfici doživljal slovenski vratar Jan Oblak. Svilar, ki za Benfico brani celo v ligi prvakov in pri osemanjstih že okuša evropsko nogometno elito, je v Lizbono prišel komaj letos. Njegov vzpon pa je nenaden in ne čudi, da so v Srbiji postali pozorni nanj ter si prizadevajo, da bi ga prepričali v branjenje za reprezentanco.

Svilar je sicer rojen v Belgiji, njegov oče Ratko Svilar pa je bivši vratar Vojvodine in Antwerpna. Prav oče naj bi odigral pomembno vlogo pri prepričevanju talentiranega Mileta, ki ima belgijsko državljanstvo in je tam tudi odrasel.

Če gre verjeti Zoranu Filipoviću, trenerju iz štaba zdaj sicer že bivšega srbskega selektorja Slavoljuba Muslina, potem bo Svilar branil za Srbijo. Portugalski športni časnik A Bola Filipovića namreč citira z izjavo, v kateri Filipović trdi, da bo Svilar za Srbijo prvič zaigral marca prihodnje leto, na eni od prijateljskih tekem. Srbija bo prihodnje leto seveda nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji, trenutno pa je še brez selektorja.