Johansson zagrenil življenje Italijanom

Getty Images

Nogometaši Italije so igrali na vseh svetovnih prvenstvih od leta 1962, pot v Rusijo pa bo zelo trnova. V Stockholmu so Švedi dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij z 1:0. Obeta se napet ponedeljkov večer na San Siru.

V prvem polčasu je potekala taktična bitka med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi nista veliko tvegali. V 6. minuti so zapretili Italijani, po podaji Mattea Darmiana z leve strani je z glavo mimo vrat streljal Andrea Belotti. Dve minuti pozneje je Ola Toivonen z močnim diagonalnim strelom z 20 metrov za las zgrešil vrata. Gostitelji so imeli nato pobudo, najbolj nevarna sta bila Emil Forsberg in Toivonen.

Selektor Janne Andersson je v 57. minuti namesto Albina Ekdala v igro poslal Jakoba Johanssona. Štiri minute zatem je vezist AEK-a iz Aten prišel do strela z roba kazenskega prostora z desno nogo, žoga je zadela Danieleja De Rossija, spremenila smer in končala v mreži. Gianluigi Buffon je bil nemočen. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Darmian, ki je v 70. minuti z 20 metrov stresel vratnico. Zaključni pritisk azzurrov ni obrodil sadov.