Argentinci srečni, da je Barca izpadla iz LP

FIFA Svetovno Prvenstvo 11. Apr 201812:09 > 12:29
Jim Rogash/Getty Images

V Barceloni je izpad njihovih nogometašev v četrtfinalu lige prvakov prava katastrofa, v Argentini pa novico veselo pozdravljajo.

Nogometna javnost v Argentini, od koder prihaja Lionel Messi, je presenečena, da je Barcelona izpadla v četrtfinalu lige prvakov, ni pa nujno nezadovoljna ali žalostna zaradi te novice.

Junija bodo namreč vse oči ljubiteljev argentinskega nogometa uperjenje v Messija, od katerega se pričakuje, da bo argentinsko nogometno reprezentanco popeljal do tako željene lovorike in naslova svetovnih prvakov. Ali je to mogoče je težko predvideti, a so argentinski novinarji več kot zadovoljni z izpadom Barce, saj to pomeni, da Messi ne bo odigral tako veliko težkih in utrujajočih tekem, obenem pa bo prej zaključil s sezono in bo bolj spočit pričakal začetek Mundiala. 

“La Nacion” je zapisal: “Dobra novica za Argentino, Messi izpadel,” medtem ko je “Ole” zapisal: “Na izpad Barcelone moramo gledati iz pozitivne strani. Leo Messi bo na Mundial prišel s tremi težkimi tekmami manj.”