Islandci pohiteli – znan dokončen spisek za Mundial

Ian Walton, Getty Images Sport

Selektor islandske nogometne reprezentance Heimir Hallgrimsson je v petek objavil spisek 23 igralcev, ki jih namerava vzeti s seboj v Rusijo.

Islandija na Mundialu v Rusiji debitira, v skupini D pa se bodo proti Argentini, Hrvaški in Nigeriji skušali predstaviti v čim lepši luči. Še pred največjim festivalom športa se bodo na prijateljskih tekmah pomerili proti Norvšeki in Gani.

Na spisku je tudi Glyfi Sigurdsson iz Evertona, ki okreva po poškodbi kolena, a njegov nastop na SP ni pod vprašajem, saj ga bo selektor vsekakor porabil, pa četudi bi moral na zelenico priteči v vlogi menjave.

Vratarji: Hannes Halldorsson (Randers), Runar Runarsson (Nordsjeland), Frederik Schram (Roskilde)

Obramba: Birkir Saevarsson (Valur), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Kari Arnason (Aberdeen), Ari Skulason (Lokeren), Sverrir Ingason (Rostov), Hördur Magnusson (Bristol City), Samuel Fridjonsson (Valerenga), Houlmar Eyjolfsson (Levski).

Vezna vrsta: Aron Gunnarsson (Cardiff), Gylfi Sigurdsson (Everton), Emil Hallfredsson (Udinese), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Johann Gudmundsson (Burnley), Olafur Skulason (Karabukspor), Arnor Traustason (Malmö), Rurik Gislason (Sandhausen).

Napad: Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Bödvarsson (Reading), Björn Sigurdarson (Rostov), Albert Gudmundsson (PSV Eindhoven).