Salah bo pripravljen za mundial

Michael Regan, Getty Images Sport

Po uvodnem šoku in poškodbi Mohameda Salaha, navijači Egipta nekaj dni po koncu finala lige prvakov vendarle nekoliko lažje dihajo, saj naj bi bil zvezdnik Liverpoola pripravljen za nastop na mundialu.

Getty Images Sport, Michael Regan

Mohamed Salah je po rokoborskem prijemu Sergia Ramosa hitro končal s finalom lige prvakov, njegovi rojaki pa trepetajo za njegov nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Jürgen Klopp je neposredno po koncu srečanja v Kijevu dejal, da gre za “resno poškodbo”, a vendarle se zdi, da bo lahko nastopil na mundialu.

Ko smo izvedeli za kakšno poškodbo gre, smo pripravili terapijo. Salah je žalosten zaradi vsega, vendar je povsem osredotočen na okrevanje. V principu potrebuje tri do štiri tedne, toda poskušali bomo še nekoliko skrajšati to obdobje,” je zdravnik Liverpoola Ruben Pons dejal za špansko Marco in dodal: “Vedeli smo, da gre za nekaj resnega v trenutku, ko je padel, saj se sicer nikoli ne pritožuje. Bali smo se najhujšega.”

Egičane prva tekma v Rusiji čaka 15. junija proti Urugvaju, ko Salah zagotovo še ne bo nastopil. Po optimističnih napovedih Ponsa bi utegnil nastopiti na drugi tekmi štiri dni kasneje proti Rusom, medtem ko bi moral biti za zadnjo tekmo skupinskega dela 25. junija proti Savdski Arabiji zagotovo na igrišču.