Batigol opozarja: Samo Messi ne bo dovolj

Marcelo Endelli/Getty Images

Argentina je v južnoameriških kvalifikacijah osvojila samo sedem od možnih 24 točk, ko v ekipi ni bilo Lionela Messija, medtem ko je z njim v ekipi osvojila 21 od možnih 30 točk.

Da se gavči v Rusiji ne morejo zanašati samo na Lionela Messija, je opozoril tudi legendarni argentinski napadalec Gabriel Batistuta. “Messi je igralec, ki lahko igra v vsaki ekipi in bi si ga vedno želel v svoji ekipi. Toda nevarno se je zanašati samo na njegove kvalitete,” opozarja Batigol in dodaja: “Na svetovnem prvenstvu se bomo srečali z močnimi ekipami in Messi ne bo dovolj.”

Gavče že v skupinskem delu čaka težka naloga, ko se bodo 21. junija med drugim pomerili tudi s Hrvati.

V Argentini se medtem nadaljujejo razprave, kdo bi moral dobiti priložnost v konici napada. Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala ali dvojec, ki sploh ni odpotoval v Rusijo: Mauro Icardi in Lautaro Martinez. “Lepo je imeti širok izbor. Za selektorja so to sladke skrbi, saj druge reprezentance nimajo toliko možnosti. Toda za mene je ‘devetka’ Higuain. Verjamem, da tudi selektor tako misli. Higuain vseskozi igra pod pritiskom, saj vsi pričakujejo, da bo ob vsakem stiku z žogo dosegel zadetek. Nadejam se, da bo na svetovnem prvenstvu zabijal,” se nadeja Batistuta, ki je v karieri nastopal za River Plate, Boca Juniorse, Newell’s Old Boyse, Fiorentinu, Romu, Inter in Al Arabi.