VAR (upravičeno) prinesel zmago Franciji

Gett Images/ Laurence Griffiths

Prva sobotna tekma med Francijo in Avstralijo je pripadla galskim petelinom (2:1), ki pa so se morali za tri točke pošteno potruditi.

Po tem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, so Francozi povedli v 58. minuti. Griezmann je po prodoru padel v kazenskem prostoru Avstralije, sodnik ni zapiskal ničesar, a je kasneje “priklical” video tehnologijo. Ta je razkrila, da je za prekršek res šlo, tako da je imel Griezmann iz bele točke idealno priložnost, da povede svojo ekipo v vodstvo. To mu je z natančnim strelom tudi uspelo.

Avstralci so hitro izenačili, pet minut kasneje so tudi oni prišli do enajstmetrovke. Umtiti je nespretno in neumno igral z roko v svojem kazenskem prostoru, Jedinak pa je izenačil.

Francozi so zmagoviti gol dosegli 10 minut pred koncem. Pogba je streljal z glavo, žoga je zadela prečko in padla na tla, tehnologija golove črte pa je sodniku sporočila, da je šla za nekaj milimetrov čez črto!

twiitter

Poulsen kaznoval nezbrani Peru

Na drugi tekmi skupine C je Danska z 1:0 odpravila Peru. Severnjaki so edini zadetek dosegli v 59. minuti, ko je po hitrem protinapadu zadel Yussuf Poulsen. Na srečanju v Saransku so imeli svoje priložnosti tudi reprezentanti Peruja. Med drugim je Christian Cueva v 45. minuti zapravil najstrožjo kazen.