Korejci realni: Imamo 1% možnosti proti Nemcem

Chung Sung-Jun, Getty Images Sport

Selektor Južne Koreje Tae-yong Shin je prepričan, da njegova reprezentanca v tretji tekmi skupinskega dela na SP v Rusiji nima realnih možnosti proti reprezentanci Nemčije.

Clive Brunskill, Getty Images

Južnokorejska nogometna reprezentanca je uvodna obračuna mundiala v Rusiji izgubila, potem ko so bili v prvem krogu uspešnejši Švedi z 1:0, v drugem pa Mehika z 2:1. Danes jih ob 16. uri v Kazanu čaka tekma proti aktualnim svetovnim prvakom, nogometaši Nemčije. 

“Naši mediji vedo, da smo imeli pred začetkom prvenstva poškodovane praktično pol ekipe. Počasi je naš nogomet vedno boljši in tudi moštvena igra je očitna, a tudi s tem v mislih nam ne bo lahko. Imamo en odstotek možnosti, majhno upanje, da najdemo priložnost in na čudežen način zaključimo SP,” je dejal selektor Južne Koreje Tae-yong Shin.

Podobno razmišlja tudi prvi zvezdnik ekipe, 25-letni nogometaš Tottenhama Heung-Min Son.

“Jasno je, da je Nemčija precej močnejša od nas, a v obračun moramo iti prepričani, da jih lahko premagamo. Individualno so precej boljši, a verjamem, da lahko presenetimo. Če bodo boljši od nas, moramo to sprejeti, saj ni vse v naših rokah, ampak od sebe bomo dali vse. Igrali bomo tako, da si po tekmi ne bomo mogli očitati ničesar,” je dejal Son.

V drugi tekmi skupine, prav tako ob 16. uri, se bosta pomerili Mehika in Švedska.