Kolumbijcem poškodba Jamesa povzroča glavobole

Michael Steele, Getty Images Sport

Nogometna reprezentanca Kolumbije je napredovala v osmino finala Svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer bo igrala proti Angliji. Kolumbijci pa se v teh dneh, bolj kot s pripravo, ubadajo s poškodbo prvega zvezdnika Jamesa Rodrigueza, ki se je poškodoval na zadnji tekmi skupinskega dela proti Senegalu.

Kolumbija je z zadetkom Jerryja Mine na zadnji tekmi skupinskega dela premagala Senegal in tako iz prvega mesta napredovala v osmino finala, v obračune na izločanje. Zmaga jim je prinesla veliko zadovoljstva, pa čeprav jih v osmini finala čaka Anglija, a so za to morali plačati davek, saj se je po okoli 30 minutah igre poškodoval prvi zvezdnik reprezentance James Rodriguez.

Najboljši strelec Svetovnega prvenstva v Braziliji pred štirimi leti je že prej staknil poškodbo mečne mišice, a je tudi proti Poljski stisnil zobe in odigral tekmo. Selektor Jose Pekerman je zaskrbljen, a novinarjem ni uspel ponuditi dodatne razlage. 

“Lahko rečem le, da sem zelo zaskrbljen. To je težka situacija za mojo ekipo. Ne želim preveč govoriti o tem, saj bi to zasenčilo vse ostalo. V zadnji tekmi se James ni najbolje počutil. Do včeraj je normalno treniral, potem je ostal na zelenici in treniral kazenske strele, 11-metrovke in zaključke. Na treningu ni bilo nikakršnih znakov poškodbe, a zdaj ni povsem jasno, v kakšnem stanju je. Moramo počakati, za zdaj ne morem ničesar potrditi ali zvreči,” je dejal Pekerman.