Danskemu napadalcu zaradi 11-metrovke grozili s smrtjo

Getty Images/Robert Cianflone

Danska nogometna zveza je danes sporočila, da so neznanci njihovemu napadalcu Nicolaiju Jorgensenu grozili smrtjo, potem ko je v osmini finala Svetovnega prvenstva zastreljal eno izmed 11-metrovk proti Hrvaški.

Napadalec Feyenorda in danske nogometne reprezentance Nicolai Jorgensen je streljal v peti seriji 11-metrovk proti Hrvaški, njegov udarec pa je zaustavil hrvaški vratar Danijel Subašić, le strel kasneje pa je Ivan Rakitić popeljal naše južne sosede do zmage in četrtfinala na mundialu v Rusiji.  

Čeprav je bil Jorgensen le eden izmed treh danskih nogometašev, ki so zastreljali 11-metrovko (nenatančna sta bila tudi Lasse Schöne in Christian Eriksen), je bil takoj po tekmi tarča groženj na družabnih omrežjih. Nekateri so mu celo grozili s smrtjo.

“Stop. Naša družba nikoli ne sme sprejeti groženj s smrtjo, ne glede na to ali govorimo o grožnjah igralcu na svetovnem prvenstvi, politiku ali komu drugemu. To je povsem neprimerno in nedopustno. Če se ta norišnica ne bo zaustavila, bomo celotno situacijo prijavili policiji,” so zapisali v sporočilu za javnost pri nogometni zvezi Danske.