Löwova Nemčija najslabša v zgodovini

FIFA Svetovno Prvenstvo 17. Okt 20188:40 > 8:42
Getty Images/Alexander Hassenstein

Nemška nogometna reprezentanca je s sinočnjim porazom proti Franciji v Ligi narodov prvič v svoji zgodovini izgubila kar šest zaporednih tekem v enem koledarskem letu.

Pred Francozi, aktualnimi svetovnimi prvaki, so bili od nemške reprezentance letos uspešnejše še reprezentance Brazilije, Avstrije, Južne Koreje, Mehike in Nizozemske. Do konca leta Nemčijo čakata še tekmi proti Rusiji in Nizozemski, tako da obstaja možnost, da se ta izrazito negativni niz nadaljuje tudi v prihodnosti.

V kakšni krizi se nahaja ekipa Joachima Löwa govori tudi podatek, da Nemci prvič po 18 letih niso uspeli na štirih tekmah zapored zmagati in da so bili dvakrat zapored poraženi.

Še več, Nemčija je v letu 2018 le enkrat uspela svojo mrežo pustiti nedotaknjeno, kar je prav tako najslabše leto v zgodovini Elfa. Slabše so se Nemci branili le daljnega leza 1964.

Svetovni prvaki iz leta 2014 pa po treh tekmah v skupini A1 v Ligi narodov temu primerno zasedajo zadnje mesto z le eno točko in če ne bodo premagali Nizozemske v zadnji tekmi, bodo izpadli v drugo divizijo tekmovanja.