Löw ne razmišlja o odstopu, Nemčijo bo vodil na EP 2021

Euro 8. Dec 202013:39
Getty Image

Nemška nogometna reprezentanca se je znašla v krizi, zadnja zaušnica za zasedbo Joachima Löwa pa je bil zgodovinski polom na tekmi lige narodov proti Španiji.

Španci so v Sevilli slavili s kar 6:0, po porazu pa so se v Nemčiji pojavila ugibanja o prihodnosti Löwa na mestu selektorja Nemčije. Nemška nogometna zveza (DFB) sicer še vedno podpira Löwa, to pa je potrdila tudi pred dnevi, ko se je odzvala z objavo, da bo nekdanji svetovni prvak na klopi Nemčije zagotovo do konca EP 2021.

Löw je povsem izgubil zaupanje nogometne javnosti, ki dvomi v njegove odločitve. Navijače najbolj moti, da trenutno ne igrajo izkušeni zvezdniki (Hummels, Müller, Boateng…), ki jih je Löw pred časom prečrtal.

Nemški selektor je po zgodovinskem neuspehu v Španiji prvič javno nastopil po ponedeljkovem žrebu kvalifikacij za SP 2022 in tudi sam zatrdil, da o slovesu ne razmišlja in da že kuje načrte za projekt Katar 2022.

Za nemško agencijo DPA je ocenil skupino (Romunija, Islandija, Severna Makedonija, Armenija in Lihtenštajn) in jo označil “lahko oziroma v običajnih okoliščinah izvedljivo brez težav”.

Löw Nemčijo vodil 14 let in pol, marsikdo pa je prepričan, da se njegov čas iztekel že pred leti. Strokovnjak noče niti razmišljati o odstopu: “Naučimo se, da cilji niso vedno izpolnjeni. Imam pa motivacijo, te nisem nikoli izgubil. Zaradi porazov pa tudi ne bo izginila.

DPA poroča, da navijači niti malo ne zaupajo v njegovo delo. Po zadnjih raziskavah selektorju zaupa samo še 28-odstotkov ljudi, 40-odstotkov pa jih meni, da bi moral delo selektorja prepustiti drugemu.

Zavedamo se, da ni lahko in da pridejo tudi udarci. A najpomembnejše je zaupanje v igralce,” je dejal selektor in poudaril, da ga je zmotilo tudi dogajanje, ki ni bilo neposredno povezano z nogometom. “Trener se vedno bori na različnih frontah. Vedno mora biti pripravljen na boj, so me pa prizadele nekatere stvari, ki so se pojavile v javnosti in so bile daleč od resnice.

Löw še vedno vztraja pri odločitvi o Müllerju, Hummelsu in Boatengu. Slednje bo v reprezentanco za EP 2021 vrnil le, če bo to res nujno potrebno. Za njihovo vrnitev se sicer zavzema skoraj vsa nemška športna javnost in jasno številno vplivni nogometni zvezdniki.

Komentari

Vaš komentar