Padla odločitev o uživanju alkohola na tekmah SP

Foto: Guliverimage

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je ta teden sporočila, da bo na določenih delih stadionov, ki gostijo letošnje SP v nogometu, gledalcem dostopen alkohol, toda ne na tribunah. Tako lahko obiskovalci letošnjega praznika športa v Katarju kar pozabijo na to, da si bodo tekme ogledali s polnim plastičnim vrčkom piva v rokah.

Tudi na mestih okoli stadiona (navijaške cone) ali v lokalih, ki so del objektov, bo pivo dostopno do treh ur pred tekmo, potem pa se bo prodaja ustavila.

Zlati napitek, ki je del nogometne folklore, bodo gostinci tam začeli spet točiti eno uro po zadnjem sodnikovem žvižgu. S tem FIFA samo potrjuje sporočilo, ki ga je v javnost poslala na začetku julija. Letošnje svetovno prvenstvo je sploh prvo v 92-letni zgodovini tekmovanja, ki se bo odvijalo na tleh večinsko islamske države s strogim nadzorom nad uživanjem alkohola.

To organizatorjem predstavlja precejšen izziv, saj bodo v Katar drli navijači iz celega sveta, ki so navajeni, da gresta nogomet in pivo tesno skupaj.

Alkohol bodo obiskovalci Katarja lahko kupili v določenih hotelih in lokalih, bo pa recimo cena krepko zasoljena, saj naj bi eno pivo ponekod stalo 18 evrov.

Svetovno prvenstvo v nogometu se začne 20. novembra in se s finalom zaključi 18. decembra letos.

Komentari

Vaš komentar