Glavni krivec za nov poraz Manchester Uniteda

Liga prvakov 21. Sep 20237:26 2 komentarja
Foto: Profimedia

Nogometaši Manchester Uniteda so z včerajšnjim porazom proti münchenskemu Bayernu zaokrožili četrto točkovno ničlo na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih. Kriza rdečih vragov je vse globlja, tokrat pa se je s pepelom posul prvi vratar angleškega velikana Andre Onana.

Tottenham, Arsenal, Brighton in zdaj še Bayern München. To so ekipe, ki so v zadnjem dobrem mesecu dni premagale Manchester United, ki je v tem obdobju uspel tri prvenstvene točke osvojiti zgolj proti Nottingham Forestu.

Veličina kluba, kakršen je gigant z Old Trafforda, je hkrati takoj razlog za alarme v rdečem delu Manchestra. Na tnalu navijačev se je znašel tudi novi prvi vratar Andre Onana, ki je v tem poletju na željo trenerja Erika Ten Haga milanski Inter zamenjal za United in stopil v čevlje Davida de Gee. Sinoči si je Kamerunec ob porazu proti Bayernu (3:4) privoščil velik spodrsljaj. Namesto rutinske obrambe ob ne preveč nevarnem strelu Leroya Saneja, mu je žoga ušla pod rokama in Bavarci so povedli z 1:0. Po tekmi se je nekdanji vratar Ajaxa posul s pepelom.

“Težko je izgubiti na ta način, saj smo zelo dobro začeli tekmo. Po moji napaki smo izgubili nadzor nad dogajanjem, to je težko sprejeti. Ekipo sem pustil na cedilu. Zaradi mene smo izgubili, a to moramo sprejeti in iti naprej. Moram se nekaj naučiti, to je življenje vratarjev. Moj začetek v Manchestru ni bil najboljši. To je bila ena mojih najslabših tekem. Sem motiviran in ambiciozen, še naprej moramo trdo delati, saj igramo za velik klub in želimo osvojiti vse, kar je mogoče,” je po tekmi vrelo iz novinca v dresu rdečih vragov.

Da je Onana zares slabo začel novo poglavje, potrjujejo tudi številke. Vselej raziskujoča Opta je postregla s podatkom, da je United nazadnje dva ali več zadetka na petih zaporednih tekmah prejel leta 2001. Še več, tri ali več zadetke v nizu treh tekem so rdeči vragi nazadnje prejeli leta 1978!

Priložnost, da se vrne na zmagovite tirnice, bodo imeli varovanci Erika Ten Haga že čez dva dni, ko v Premier ligi odhajajo na gostovanje k novincu Burnleyju.