Guardiola ima težave s predebelim nogometašem

Nogomet 25. Dec 202212:26 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Po končanem svetovnem prvenstvu se nogomet znova vrača v klubske tirnice. Manchester City je novo obdobje odprl z zmago v ligaškem pokalu proti Liverpoolu, ob vrnitvi Premier lige pa sinje modre to sredo čaka gostovanje pri Leeds Unitedu. Na tej tekmi pa trener meščanov Pep Guardiola ne bo računal na nekdanjega nogometaša pavov Kalvina Phillipsa.

Phillips ima vse od poletne selitve iz Leedsa v Manchester City, ki je zanj ligaškemu tekmecu plačal skoraj 50 milijonov funtov, precej težav s prilagajanjem na novo okolje. Zaradi poškodbe rame je v tej sezoni v vseh tekmovanjih zbral vsega štiri nastope, kljub temu pa je angleški selektor Gareth Southgate uvrstil med svoje izbrance za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju, na katerem je za tri leve vezist jamajških korenin zbral dva nastopa.

Foto: Guliverimage

A če se je zdelo, da se bo po vrnitvi v Manchester njegov status v moštvu aktualnih angleških prvakov izboljšal, je Phillipsa hitro znova ujel hladen tuš. Njegov trener Pep Guardiola v tem trenutku nanj ne računa. Razlog? Njegov varovanec naj bi bil v preslabi fizični kondiciji.

“Kalvin Phillips ni poškodovan. V klub se je vrnil s preveč kilogrami. Zakaj? Tega ne vem. Enostavno ni v stanju, da bi treniral in igral s prvo ekipo. Ko bo pripravljen, bo igral, kajti močno ga potrebujemo. Vse ostalo bo del najinih zasebnih pogovorov,” svojega nezadovoljstva s stanjem drage poletne okrepitve ni skrival Pep Guardiola.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!