Guardiola našel okrepitev, ki buri duhove

La liga 7. Feb 202411:08 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Manchester City si je zagotovil prvo poletno okrepitev. Iz Girone bo na Otok potoval 19-letni krilni napadalec Savio, poročajo številni angleški mediji. Pri Brazilcu še zdaleč ne gre za običajen prestop.

Savio je sicer uradno član francoskega Troyesa in v Španiji igra s statusom posojenega nogometaša. Prestop je za Manchester City eden najlažjih, kar so jih kadarkoli izpeljali. Vsi trije klubi so namreč del nogometnega konglomerata City Football Group (CFG).

Najstnik je v letošnji sezoni za Girono v španskem prvenstvu zbral 23 nastopov in dosegel pet golov ter sedem asistenc. Zanj so se zanimali številni angleški in nemški klubi, ki naj bi za odkup ponujali približno 30 milijonov evrov odškodnine, poroča The Guardian. Ko se je vmešal Pep Guardiola, ki si želi Brazilca pripeljati v City, je bila zgodba zaključena.

Lastništvo več klubov s strani enega podjetja je v zadnjih letih v nogometu povzročilo precej vročih razprav. Številni so mnenja, da bi morala FIFA to prepovedati, saj ustvarja nelojalno konkurenco. Prestop 19-letnega nogometaša pa je vzorčen primer.

V Angliji poročajo, da bo selitev Savia v City pod posebnim drobnogledom, saj za transferje med dvema kluboma pod istim lastništvom tako pri Uefi kot premier ligi obstajajo posebna pravila. Klub bo tako moral izkazati transakcijo v “višini poštene vrednosti”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!