Hrvat tik pred tem, da postane najdražji branilec v zgodovini

Nogomet 3. Jul 202311:47 1 komentar
Foto: Guliverimage

Hrvaški reprezentant Joško Gvardiol bo najverjetneje v naslednjih dneh postal najdražji branilec v zgodovini nogometa. Po poročanju Sky Sports sta Manchester City in RB Leipzig v resnih pogovorih za njegov prestop.

Da trenutno med angleškim in nemškim klubom potekajo pogajanja, je za lokalni medij Leipziger-Volkszeitung potrdil športni direktor Leipziga Max Eberl. “Joško in njegovi zastopniki so izrazili željo za njegov prestop v Manchester City,” je dejal Eberl.

Joško Gvardiol je že nekaj časa velika želja številnih največjih evropskih klubov. Lansko poletje ga je vneto lovil predvsem Chelsea, a bil pri tem neuspešen. Zdi se, da bo naposled v lovu uspel City, aktualni angleški in evropski prvak.

Skoraj zagotovo bo 21-letni Hrvat postal najdražji branilec v zgodovini. Po podatkih Transfermarkta je za zdaj največ svojega novega delodajalca pred štirimi leti stal Harry Maguire, ko je Manchester United zanj Leicester Cityju odštel 87 milijonov evrov. Le milijon in pol manj je isto poletje za Matthijsa de Ligta Ajaxu odštel Juventus.

Foto: Guliverimage

Leipzig zahteva 100 milijono evrov

Leipzig za Gvardiola zahteva vsaj 100 milijonov evrov. Čeprav so pogovori že v napredni fazi, kot trdi Sky Sports, sinjemodri za zdaj na nemški naslov še niso poslali uradne ponudbe. Prihodnje poletje bo v veljavo vstopila tudi klavzula, ki mu ceno določa pri 110 milijonih.

Gvardiol je na Transfermarktu trenutno drugi najdražje ocenjeni branilec na svetu. Njegovo tržno vrednost so postavili na 75 milijonov evrov. Dražji je zgolj Portugalec Ruben Dias, čigar cena je še pet milijonov evrov višja. Če se bo Gvardiol preselil v Manchester bo torej City lastnik dveh trenutno najdražjih branilcev na svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje