Hrvati proti Sloveniji tudi z Brozovićem in Perišićem

Nogomet 22. Mar. 202112:53 > 17:39
Delite:
Laurence Griffiths/Getty Images

Slovenska članska reprezentanca je v Ljubljani pričela s pripravami na prve tri tekme kvalifikacij za SP 2022, ki bo prihodnje leto v Katarju. Enako velja tudi za Hrvate, ki bodo prvi nasprotniki čete Matjaža Keka.

Selektor hrvaške reprezentance Zlatko Dalić je potrdil, da bodo na zbor prišli vsi igralci z izjemo poškodovanega Anteja Rebića. To pomeni, da bosta v postavi aktualnih svetovnih podprvakov v Ljubljani tudi igralca Interja Marcelo Brozović in Ivan Perišić, ki bosta zapustila mehurček Interja.

Tekma proti Sloveniji bo najbolj zahtevna v uvodnem delu kvalifikacij. Najtežja bo že zaradi tega, ker se bomo prvič zbrali nocoj, tekma pa nas čaka v sredo. A je naš cilj je jasen – uvrstitev v Katar,” je ob začetku novega kvalifikacijskega ciklusa dejal Dalić.

Medtem so s pripravami začeli tudi člani slovenske izbrane vrste. “Razpored je težek, ampak vsi se že veselimo začetka kvalifikacij in prvih tekem. Vsekakor na prvih dveh tekmah vlogo favorita prepuščamo tekmecem, naša želja pa je, da nadgradimo predstave, ki smo jih pokazali v Ligi narodov,” je dejal Miha Blažič in se dopolnil: “Smo športniki, vedno si želimo zmagati, zato so pričakovanja vedno visoka. Zadovoljen bi bil s polnim izkupičkom, ampak se zavedamo kakovosti reprezentanc, še posebno Hrvaške in Rusije. Ko govorimo o Hrvatih, gre vendarle za finaliste prejšnjega svetovnega prvenstva z zelo kakovostnimi igralci na vseh igralnih mestih in tudi če kdo odpade zaradi poškodbe ali bolezni, nimajo večjih težav z nadomeščanjem. Ampak mi moramo razmišljati predvsem o sebi.”

Komentari

Vaš komentar