Hud udarec za Brazilce: na južnoameriško prvenstvo brez Neymarja

Nogomet 20. Dec 20238:38 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nogometni zvezdnik Neymar je po poškodbi in operaciji kolena že zaključil sezono. To predstavlja hud udarec za brazilsko reprezentanco, ki jo junija v ZDA čaka nastop na južnoameriškem prvenstvu.

Neymar se je poškodoval na oktobrski tekmi brazilske vrste proti Urugvaju, pretekli mesec pa imel tudi operacijo. Kot je razkril zdravnik brazilske reprezentance Rodrigo Lasmar, ki je Neymarja tudi operiral, bo okrevanje 31-letnika trajalo več mesecev, na igrišča pa naj se ne bi vrnil pred avgustom.

To pomeni, da bo igralec Al-Hilala manjkal tudi na južnoameriškem prvenstvu, ki ga bodo med 20. junijem in 14. julijem gostile ZDA. “Časa ne bo dovolj, prav tako pa ni smiselno preskakovati korake pri okrevanju, saj bi bilo to preveč tvegano,” je za brazilsko radijsko postajo Radio 98 FM dejal Lasmar in dodal, da je kakršnakoli vrnitev nogometnega zvezdnika pred zaključkom poletja nerealna.

“Pričakujemo, da bo pripravljen za pričetek evropske sezone 2024. Govoriti o vrnitvi pred devetimi meseci je preuranjeno,” je še povedal reprezentančni zdravnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!