Hud udarec za Maribor, konec sezone za branilca

Nogomet 1. Mar 20239:361 komentar
Sikošek poškodovan in na stranskem tiru; FOTO: Jure Banfi

Hude slutnje so se uresničile, Maribor do konca sezone ostaja brez Gregorja Sikoška, ki si je na srečanju 24. kroga Prve Lige Telemach s Celjem načel koleno. Gre za težjo poškodbo, zato bo bočni branilec na prisilnem dopustu verjetno celo do konca koledarskega leta.

Dodatne preiskave so razkrile, da bo 29-letni branilec izpustil klubske in reprezentančne tekme v prihodnjih mesecih.

“Gre za poškodbo sprednje križne vezi in notranjega meniskusa. Potrebna bo operacija, ki bo zahtevala daljše mirovanje. Gregor Sikošek bo z igrišč odsoten predvidoma šest mesecev,” je pojasnil dr. Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe NK Maribor.

Nekdanji član Brøndbyja in Silkeborga se je že v trenutku, ko je obležal na igrišču, zavedal, da se ne obeta nič dobrega. Po uresničitvi črnega scenarija je dejal: “Zdaj je, kar je. Ni prijetno, težko se je sprijazniti s takšno novico. Slab občutek sem imel že ob odhodu z igrišča, takoj sem vedel, da bo poškodba najbrž hujše narave, a sem seveda upal na najboljše. Pregled je pokazal, da me čaka operativni poseg.”

Najbolj goreč navijač

Dodal je, da se bo moral soočiti z dolgim premorom: “Trdo bom delal in upošteval vsa navodila zdravstvene službe. Vse z namenom, da bi se čim prej vrnil, v prihodnjih tekmah pa bom med najbolj gorečimi navijači in moštvu želim zmagovito nadaljevanje sezone.”

Maribor na lestvici Prve Lige Telemach zaseda drugo mesto, s štirinajstimi točkami zaostanka za Olimpijo. Vijoličaste naslednja prvenstvena tekma čaka v nedeljo, ko četa Damirja Krznarja gostuje pri Muri.

Komentari

Vaš komentar