Chicago Bulls odpustili Gorana Dragića

Košarka 28. Feb 202321:49 2 komentarja
Goran Dragić
Foto: Profimedia

Chicago Bulls so se odločili za predčasno prekinitev pogodbe s slovenskim zvezdnikom Goranom Dragićem, poroča dobro obveščeni novinar The Athletica, Shams Charania, novico pa so uradno potrdili tudi že pri franšizi Bulls.

Usoda Dragića v Chicagu je v zraku visela že prejšnji teden, a so naposled za podpis Patricka Beverleyja dodatno mesto sprostili s prekinitvijo pogodbe Tonyju Bradleyju.

Kot kaže, bodo Biki povlekli novo kadrovsko potezo, saj so se kljub temu odločili razdreti še pogodbo s slovenskim veteranom.

Dragić je k Bikom sicer prišel 2. avgusta lani in v zvezni državi Illinois pustil pečat na 51 tekmah – v povprečju je za kultno franšizo igral po četrt ure na tekmo.

Kam naprej?

Slovenski organizator igre je v NBA-karieri opozoril nase, ko je leta 2014 prejel nagrado za košarkarja, ki je v sezoni (2013/14) naredil največji napredek, prav tako si lahko v čast šteje uvrstitev na tekmo vseh zvezd 2017/18.

“Dragon” najverjetneje ne bi smel imeti težav z iskanjem nove sredine, ne nazadnje bi dodaten organizator igre na klopi prav prišel tudi Dallas Mavericks. 36-letni Ljubljančan v svoji 15. sezoni v ligi NBA na tekmo sicer vpiše 6,4 točke in 2,7 asistence.

Zadnjih nekaj tekem je izpustil zaradi težav s kolenom, a poškodba ni resnejše narave.

Ljubljančan bo moral skozi t. i. proces waiver, ki traja 48 ur. V tem času bo imela vsaka od preostalih 29 NBA-franšiz možnost, da prevzame njegovo pogodbo, ki sicer velja do konca letošnje sezone in mu bo letos navrgla 2,9 milijona dolarjev. Če se to ne bo zgodilo, bo prost in bo lahko podpisal z moštvom po svoji izbiri.

Po pravilih lige NBA so Biki Dragića iz rok spustili še pravočasno, da je ohranil pravico nastopanja v letošnji končnici. Če bi pogodbo razdrl po 1. marcu, v končnici ne bi smel igrati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje