Iheanacho Leicester City izstrelil v finale

Kelechi Iheanacho, Leicester City
REUTERS/John Sibley

Potem ko se je že v soboto v finale angleškega FA pokala z zmago proti Manchester Cityju uvrstil Chelsea, se je Londončanom zdaj tam pridružil še Leicester City. Lisice so na Wembleyju z 1:0 premagale Southampton.

Strelec edinega gola obračuna je bil v 55. minuti Kelechi Iheanacho. Po levem krilu je prodrl Jamie Vardy, v sredini kazenskega prostora našel samega Iheanacha, slednji je imel prvi strel blokiran, v drugo pa je vendarle našel pot do mreže. V tekmi, na kateri so bile priložnosti zelo redke, je tako odločil praktično edini strel v okriv gola. Southampton denimo ni sprožil niti enega strela v okvir gola, ki ga je branil Kasper Schmeichel.

Tretje ekipe iz angleške Premier League ni zmotila slabša forma v zadnjem obdobju, na polfinalni obračun so se namreč podali s popotnico dveh zaporednih porazov. So pa lisice na edinem letošnje medsebojnem obračunu enkrat že premagale Southampton, v Leicestru je bilo 2:0.

Leicester City se je v finale FA pokala uvrstil prvič po letu 1969. Daljšo sušo med dvema nastopoma v finalu sta imela le še Portsmouth, ki je čakal 69 let in Cardiff, ki je moral na vrnitev v finale čakati kar 81 let.

To bo sicer peti nastop v finalu za nogometaše s King Power Stadiuma, v prav vseh dosedaj pa so igrišče zapustili sklonjenih glav.

Finale bo 15. maja ob 18.30 na Wembleyju, s prenosom na Sportklubu.