Italija in Balkan v skrbeh: ogroženo zdravje legend

Nogomet 14. Dec 202219:12 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Italijanski mediji danes poročajo o tem, da se poslabšuje zdravstveno stanje kar dveh nogometnih legend nogometa na Apeninskem polotoku. Stanje Siniše Mihajlovića, ki se sicer že nekaj let bori z levkemijo, je vse slabše, z rakom trebušne slinavke pa se bori tudi nekdanji italijanski reprezentant Gianluca Vialli.

Siniša Mihajlović se je septembra, potem ko je na prvih petih tekmah nove sezone osvojil vsega tri točke, poslovil s klopi italijanske Bologne. Njegovo obdobje je bilo zaznamovano tudi z bojem z zahrbtno levkemijo, ki so jo nekdanjemu izjemnemu jugoslovanskemu nogometaši diagnosticirali leta 2019. Potem ko je bilo zdravljenje sprva uspešno, se je bolezen vrnila letos februarja in po zadnjih informacijah italijanskih medijev je stanje 53-letnika vse bolj zaskrbljujoče. 

Nogomet na Apeninskem polotoku pa je medtem pretresla še ena vest. Zaradi tega, ker se bo popolnoma posvetil boju z rakom trebušne slinavke, je svoje mesto vodje delegacije italijanske nogometne reprezentance zapustil nekdanji reprezentant azzurrov Gianluca Vialli. 

Foto: Profimedia

“Dolgo sem se pogovarjal s svojo izjemno ekipo onkologom in sprejel odločitev, da se, upam da začasno, umaknem s svoje funkcije in odložim obveznosti. Cilj je, da vso svojo energijo usmerim v boj proti trenutni fazi moje bolezni,” je navijačem pojasnil nekdanji nogometaš londonskega Chelseaja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!