Je Olimpija čakala predolgo? Zvezdnika zmajev snubi Celje

Nogomet 21. Mar 20238:30 3 komentarji

Na obzorju je nov velik prestop znotraj Prve lige Telemach. Mario Kvesić je namreč verjetno v tej sezoni celo najboljši posameznik slovenskega državnega nogometnega prvenstva, njegova prihodnost v dresu Olimpije pa je vse bolj negotova. Po koncu sezone se namreč 31-letniku izteka pogodba z zmaji, v svojih vrstah pa si ga močno želijo Celjani.

Mario Kvesić je v tej sezoni v vseh tekmovanjih za Olimpijo odigral 33 tekem. Na njih je dosegel 13 zadetkov in prispeval 10 podaj. Že te številke povedo dovolj o tem, kako zelo pomemben doprinos je imel 31-letni vezist pri letošnjih uspehe ljubljanske Olimpije. V svojem “drugem mandatu” v zeleno-belem dresu je Kvesić postal pravi ljubljenec navijačev, ki pa so v zadnjih dneh vse bolj nestrpno pogledovali proti koncu sezone, ker se takrat njihovi osemnajstici izteka pogodba z Ljubljančani.

Njihovi strahovi in bojazni očitno niso bili brez podlage. Pogajanja o novi pogodbi med klubom in Kvesićem naj bi trajala že nekaj časa, podpisa na dnu pogodbe pa ni in ni. Nedavno je v enem izmed medijskih nastopov Kvesić o svoji prihodnosti razmišljal takole: “Še nikoli nisem tako užival v nogometu. Res z užitkom vsak dan prižgem svoj avto in se odpeljem na trening. Težko je opisati, kako zelo uživam v tem, da se lahko učim od Alberta Riere, ne samo o nogometu, ampak tudi o življenju. Čutim njegovo zaupanje in sem hvaležen, da je moj trener. Ne vem, koliko časa bova še sodelovala. Res upam, da čim dlje, ampak vemo, kakšen je nogomet. Včasih se naše poti križajo, včasih razidejo. A moja iskrena želja je, da ostaneva skupaj čim več časa.”

V katerem prvoligaškem dresu bo v naslednjem letu igral Mario Kvesić?

Celjska ponudba je boljša od Olimpijine

Med vrsticami smo tako lahko razbrali, da Kvesić ni prepričan o tem, da bo v prihodnji sezoni še član zmajev. In po naših informacijah je imel za to precej konkreten razlog. Za njegove usluge se namreč zelo resno zanimajo Celjani, ki še vedno sestavljajo igralski mozaik, s katerim bi se čim prej vendarle vključili v boj za državni naslov, ki se jim bo, ravno na račun Olimpije, tudi letos izmaknil.

Grofje so po naših informacijah Kvesiću pripravljeni ponuditi precej boljše finančne pogoje, kot jih ima trenutno v Olimpiji. Pa tudi boljše, kot mu jih za podaljšanje sodelovanja, ko bi postal najbolje plačan posameznik ekipe, v teh dneh ponujajo Ljubljančani. 31-letnik je tako pred težko odločitvijo. Prihodnost šampionskih ambicij zeleno-belih je namreč ne glede na letošnjo izjemno sezono pod vprašajem, saj bo po koncu sezone zmajevo gnezdo bržkone zajel val kadrovskih sprememb. Po drugi strani so celjske ambicije podkrepljene s tako zajetnimi finančnimi vložki, da se je nemogoče izogniti razmišljanju o tem, da bodo prej ali slej postali resen kandidat tudi v boju za nogometno številko ena v Sloveniji.

Ne gre zanemariti niti dejstva, da je Kvesić v letih, ko bo bržkone podpisal zadnjo zares donosno pogodbo v svoji karieri. Pred njim je torej v vseh pogledih pomembna prelomnica.

V naši nogometni oddaji Pod prečko je športni direktor Olimpije pred nekaj tedni razmišljal o tem, da se z Mariem Kvesićem zmaji pogovarjajo o podaljšanju pogodbe, a da po drugi strani ne bodo rušili svojih plačnih ravnovesij v garderobi. Zato pa plačna ravnovesja v Prvi ligi Telemach že dve sezoni pošteno ruši prvoligaš iz knežjega mesta, ki bo kot kaže spet napel svoje finančne mišice in v novo sezono morda krenil tudi z izvrstnim nogometašem iz Širokega Brijega. Novo prestopno pestro nogometno poletje se torej začenja že pomladi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje