Jeza trenerja Maribora: Bili smo kot pijani milijarderji

Nogomet 15. Mar 202318:49
Damir Krznar ni bil zadovoljen s pristopom svojih nogometašev. FOTO: Aleš Fevžer.

Trener Maribora Damir Krznar po tem, ko je njegova ekipa v Ljubljani proti Bravu skorajda zapravila vodstvo s 3:0, ni bil najbolj zadovoljen.

“Zelo sem jezen. Moram se zadržati. Bojim se, da bi lahko izustil tudi kaj, kar bi moralo ostati za štirimi zidovi,” je novinarje po koncu tekme ob igrišču nagovoril Damir Krznar, čigar ekipa je v Spodnji Šiški proti Bravu že po 30 minutah vodila s 3:0, po zelo slabem drugem polčasu pa trepetala za zmago. Na koncu je zmagala s 3:2.

V Spodnji Šiški, kjer se je kljub neugodnem terminu, ko so ljudje povečini v službi, zbralo skorajda tisoč ljudi, se je sprva zdelo, da bomo spremljali zelo nezanimivo predstavo, na koncu pa je bilo dogajanje celo dramatično. Maribor je bil v drugem polčasu povsem neprepoznaven, kar so domači nogometaši, ki na novo prvenstveno zmago čakajo že enajst tekem, skorajda izkoristili. Ni manjkalo veliko, pa bi osvojili točko.

“Fantom sem ob polčasu v garderobi rekel, da moramo iskati četrti gol. Če ga iščeš, ga boš zabil. Če se boš branil, ga boš prejel. Mi nismo počeli ne eno ne drugo. Nismo napadali, še bolj katastrofalno pa smo se branili. Zgodilo se nam je, da smo Bravo vrnili v življenje,” je bil po koncu tekme nezadovoljen trener Maribora.

“Na koncu se nismo borili za tri točke, ampak celo za eno. Ne želim ocenjevati pred analizo, ampak moj prvi vtis je, da smo v drugi polčas vstopili kot pijani milijarderji, ki si lahko privoščijo, da izgubijo kak milijon,” je bil slikovit 50-letni Hrvat, ki je v 22 tekmi prišel do 13. zmage na klopi Maribora.

Aleš Fevžer
FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je Damir Krznar še govoril:

O tem, kaj so Mariboru prinesli rezervisti:

“Rekel bi, da so celo rešili tekmo. Tako Rok Kronaveter kot Marin Laušić sta umirila igro in nam prinesla nadzor. Tudi preostali igralci, ki so v igro prišli pozneje, so dobro opravili svoje delo in prinesli stabilnost. Ampak, ko imaš na drugi strani deset fantov, ki si jim dal zalet, je težko. Takrat tudi trije, štirje novi nogometaši ne pomagajo. Ampak na koncu nam je uspelo. Razen dveh, treh kotov povsem ob koncu tekme, smo Bravo umirili.”

O tem, ali bi moral menjati prej:
“Načrtovali smo nekatere stvari. Načrt je bil, da nekje v 55., 60. minuti opravimo menjave in iz igre potegnemo nekatere igralce, kot je Jan Repas, ki so močno obremenjeni in bodo zelo pomembni za naslednje tekme. Potem pa se ti v nogometu zgodi, kar se je nam. Najbolj me jezi, ker nismo naredili koraka naprej.”

O tem, ali bi si Bravo zaslužil remi:

“Glede na energijo, željo in voljo, ki jih je pokazal, bi si zaslužil točko. V veliki meri je to njihova, v veliki meri pa tudi naša zasluga.”

O tem, kako preprečiti brezbrižnost v igri:
“Sem miren, ampak danes sem bil res zelo razočaran. V garderobi se nisem odzval tako, kot nas učijo knjige, ampak sem bil jezen in nesramen. Mogoče celo preveč. Že to dejstvo vam o tem, kaj se je dogajalo, pove veliko.

Vedno se zgodijo takšne tekme, ko vodiš s 3:0, potem pa se znajdeš v težavah, ampak to se ti morda dogajati proti ekipam, ki so favoriti. Z vsem spoštovanjem, ampak Bravo to ni. Smo boljša ekipa, kar smo nenazadnje pokazali tudi v prvem polčasu. Ko si boljša ekipa, se ti to, kar se je zgodilo nam, ne sme zgoditi.”

O Marku Toliću:
“Z igro v prvem polčasu me je zelo razveselil, v drugem pa je bilo obratno.”

O tem, ali je veter vplival na igro:
“Zagotovo, precej. Ni slučajno, da smo mi tri gole dosegli v prvem polčasu, Bravo pa v drugem. Na isto stran. Težko se je bilo prilagoditi. Še težje se je bilo braniti, saj je imela ena ekipa veter v hrbet. Dobesedno. Zato ji je bilo lažje.”

FOTO: Aleš Fevžer.

O tem, ali je Maribor močno pogrešal Žana Vipotnika:
“Ko zabiješ tri gole, napadu ne moreš gledati v zobe. Vesel sem, da je Arnel Jakupović izkoristil priložnost in zabil gol. Napad danes ni bil težava, ampak obramba. Ne mislim zgolj na ožjo obrambo, ampak na vso ekipo. Sicer pa se že na naslednji tekmi Vipotnik vrača. V soboto bo igral.”

O tem, ali čuti zaslugo, da se je najboljši strelec Maribora znašel na seznamu selektorja članske reprezentance Matjaža Keka:

“Čestitke. Največji del zasluge je na njegovi strani. On je tisti, ki si je selektorjev vpoklic izboril. Seveda smo ponosni tudi mi v klubu in ekipi, ki mu je pomagala, da je to, kar je. Lepo je spremljati tako mladega nogometaša, ki si je v ekspresnem času izboril status reprezentanta. Naredili bomo vse, da ga nikoli ne bo izgubil.”

O tem, kaj po nekaj mesecih z njim meni o Josipu Iličiću:
“Za njim so fantastične priprave. Bil je zelo marljiv in poskrbel, da je s priprav prišel brez poškodb in v dobrem stanju, da nadoknadi zaostanek v fizični pripravi, ki ga je imel. Potem je imel nekaj nesreče s kartoni in živčnostjo, zaradi katere je izpustil nekaj tekem in padel iz ritma.

Zaradi kazni je izpustil kar nekaj tekem. Je pa to nogometaš, ki bo zagotovo prišel v ritem. Do konca sezone je še kar nekaj tekem. Mariboru bo do konca sezone zagotovo prinesel še marsikaj.”

O tem, ali mu je zvezdnik Maribora zameril, ker ga je javno okrcal zaradi težav s sodniki:
“Ne, midva nimava nobenih težav. On sam ve, kaj so njegove napake. V tem trenutku pač ni mogel nadzorovati svojega obnašanja, jaz mu zagotovo ne bom pridigal o tem, saj sem nenazadnje zaradi podobnih razlogov kaznovan tudi jaz.”

O naslednji tekmi proti Radomljam:
“Zelo zahtevna tekma iz več razlogov. Najprej zaradi utrujenosti, potem pa tudi zaradi tega, ker je zadnja pred premorom. Fantje so z mislimi zagotovo že pri dveh, treh dneh počitka, ki jih čaka. Moramo biti zelo pametni. Imamo srečo, da se vračajo Vipotnik in še nekateri kaznovani fantje. Nekaterih na drugi strani ne bo, ampak to je normalno. Tako ali tako bi rotirali.

Tekma bo zahtevna, ampak alibijev ni. To je zadnja tekma pred krajšo prekinitvijo prvenstva, na kateri se je treba potrošiti do konca. Treba bo umreti na igrišču. Samo, ko je tako, lahko računate, da boste kaj dobili. Ko igrate na znanje, izkušnje in grb, se ne konča dobro. Moramo orati po igrišču in zmagati.”

Vsi zadetki na tekmi Bravo – Maribor:

0:1 Arnel Jakupović:

0:2 Marko Tolić:

0:3 Max Watson:

1:3 Luka Štor:

2:3 David Flakus Bosilj:

Komentari

Vaš komentar