Junak ulice je nazaj s počitnic: Hvala navijačem, hvala vsem

Nogomet 16. Avg 202217:00 > 23:10 1 komentar
Na kakšen način se bosta razšla Mustafa Nukić in Olimpija? FOTO: alesfevzer.com

Mustafa Nukić, najboljši strelec Olimpije v prejšnji sezoni, je ob kupu nesrečnih okoliščin na prvi gol sezone čakal kar 740 minut. Proti Gorici ga je končno dočakal, le sedem minut za tem pa zadel še drugič in zapečatil sijajen večer. Dosegel je oba gola pri zmagi z 2:0. "Hvala navijačem, ki mi v nobenem trenutku niso dajali občutka, da so izgubili zaupanje vame," je po tekmi povedal velik ljubljenec ljubljanskega nogometnega občinstva.

Ko je v prvem polčasu zadel, pa je sodnik kmalu za tem dvignil zastavico, se je zdelo, da bo to še en večer, podoben tistim iz zadnjega obdobja. V zadnjih tednih je brez golov ostajal zaradi prepovedanih položajev, zapravljenih priložnosti, tudi dveh zgrešenih enajstmetrovk.

V 52. minuti včerajšnje tekme proti Gorici je dobil novo priložnost. Enajstmetrovka za Olimpijo, po neprepričljivem prvem polčasu rezultat na semaforju 0:0, soigralci pa so s prstom kazali nanj. Zbral je pogum, neubranljivo zadel in po 740 minutah čakanja prišel do prvega gola sezone.

Vsega sedem minut pozneje, v 59. minuti, je iz igre v polno meril še drugič in spomnil na to, v kar so navijači verjeli ves čas njegove strelske krize. Da je mojster nogometne igre. “Mustafa Nukić! Mustafa Nukić! Mustafa Nukić!” je začelo doneti s tribun.

V zadnjem letu je bilo zanj v Olimpiji prelepo

Zelo zadovoljen je bil ob igrišču tudi njegov velik zaveznik, trener Albert Riera, na obrazu katerega se je takoj narisal zadovoljen nasmešek. Po tekmi je v njegovi družbi pred novinarje prišel zelo dobro razpoložen.

“Spet zabija gole, prišel je nazaj s počitnic!” se je nasmejal španski trener, ki je svojemu napadalcu v času strelske krize vseskozi stal ob strani.

Njegovega gola se je zelo razveselil tudi trener Albert Riera. FOTO: alesfevzer.com

“V zadnjem letu je bilo pri Olimpije zame vse lepo. Prelepo. Goli in vse okoli mene, kot iz pravljice. Naivno bi bilo pričakovati, da bo tako vedno. Pridejo tudi slabi trenutki. Hvaležen sem trenerju in predvsem občinstvu. V nobenem trenutku nisem začutil, da so izgubili zaupanje vame,” se je Mustafa Nukić po tekmi zahvalil občinstvu v Ljubljani, za katere je eden od njih. “Uno di noi!” bi rekli Italijani. Junak ulice.

“Zelo sem zadovoljen, da je tako. Je pa res, da se vedno trudim in od sebe dajem maksimum. Včasih gre žoga v gol, drugič ne gre. Pomembno mi je predvsem, da si ne morem ničesar očitati, kakorkoli že je. Da vedno dam vse od sebe,” je bil zadovoljen Ljubljančan, ki je lani na pragu 31. leta izpolnil otroške sanje in oblekel Olimpijin dres.

Vsi soigralci so želeli, da izvaja še eno enajstmetrovko

Da ima podoben status tudi med soigralci v garderobi, je bilo vidno ob dogajanju pred enajstmetrovko, s katero je Olimpija prišla do vodstva.

“Vsi fantje, tudi Almedin Ziljkić in Mario Kvesić, so mi takrat rekli, naj vzamem žogo. Ob tem so dodali, da lahko, če nočem streljati, strelja tudi kdo drug. Niso mi želeli ustvarjati dodatnega pritiska. Izkazali so podporo. Ko sem vzel žogo, so bili navdušeni,” je opisal to, kaj se je dogajalo pred strelom, ki ga je potem spremenil v gol. Po dveh zapravljenih enajstmetrovkah mu je zelo odleglo, da je tokrat zadel.

“Preden sem zapravil ti dve enajstmetrovki, se ne spomnim, kdaj sem jo nazadnje zgrešil. Moram se zahvaliti soigralcem, gledalcem, trenerju, da so mi v trenutku, ko sem vzel žogo, izkazali veliko podporo. Tudi soigralci so mi rekli, naj streljam. Da ne bo nič narobe, če še tretjič zgrešim,” je nadaljeval Nukić, ki je bil nesporni junak večera, a sebe ni želel preveč izpostavljati.

“Ne bi preveč govoril o meni in moji prekinitvi strelskega posta. Najpomembnejše je, da je ekipa zmagala. V takih trenutkih se pokaže, kakšna je ekipa. Ponosen sem na fante in delo, ki ga skupaj opravljamo. Ne bi izpostavljal nobenega posameznika. Na petih tekmah smo dokazali, da vedno kdo skoči v ospredje. Na tem je treba graditi,” je dejal in v nadaljevanju poudaril, da ga osebni dosežki ne zanimajo.

“Letos sem si zadal res samo en cilj. Da z Olimpijo postanemo državni prvaki. Vse ostalo ni pomembno,” je odločno povedal.

Po golu so bili zelo čustveni tudi njegovi soigralci. FOTO: alesfevzer.com

Do navijačev ne bi bil rad preveč zahteven

Slab obisk Stožic, v katerih se kljub sijajnim rezultatom in zmagi na derbiju ni zbralo več kot dva tisoč ljudi, ga ne moti. Videl je napredek. “Danes je bilo ljudi nekaj več, kot jih je sicer. Ko bodo rezultati, bo gledalcev še več. Rezultati zdaj so. Na tem je treba graditi. Ne bi bil pa do navijačev preveč zahteven. Tudi mi smo njih v preteklosti večkrat razočarali. Treba jih je z goli, dobrimi igrami in dobrimi rezultati vrniti nazaj. Vsakega Ljubljančana vrniti v Stožice. Ne samo Ljubljančana, ampak vsakega navijača Olimpije,” si je zaželel.

Z odličnim, brezhibnim štartom v novo sezono je seveda zelo zadovoljen. “Tega, da bomo na vseh tekmah zmagali in ne bomo prejeli gola, zagotovo nihče ni pričakoval, niti trener. Naneslo je, da je tako. Fantje smo stopili skupaj, ogromno zaslug za te uspehe si lasti tudi trener. Prepoznal je kakovost vsakega igralca, sestavil je ekipo. Rezultati so vidni,” je povedal Nukić, ki pa opozarja, da je še prezgodaj za kakršnokoli evforijo.

“Ko nam gre dobro, se v Ljubljani vedno začne ustvarjati evforija. Počasi, gremo tekmo za tekmo. Želimo si predvsem mirnega okolja, v katerem bomo lahko delali podobno še naprej. Ne bi preveč napovedoval. Prezgodaj je za karkoli,” je zaključil in dodal, da se novega tedna, ki prinaša sobotno gostovanje pri drugouvrščenemu Kopru, zelo veseli.

V sedmih minutah je postal najboljši strelec Olimpije

Zanimivo, da je Nukić, ki je na prvi gol sezone čakal tako dolgo časa, v vsega sedmih minutah, kolikor je potreboval za zadetka pri zmagi nad Gorico, postal najboljši strelec Olimpije v prvenstvu v tej sezoni.

Prejšnjih šest golov je namreč doseglo šest različnih nogometašev. Po vrsti so bili to Đorđe Crnomarković, Samuel Pedro, Almedin Ziljkić, Marcel Ratnik, Svit Sešlar in kapetan Timi Max Elšnik, ki je postavil končni izid ob zmagi na derbiju v Mariboru z 2:0.

Zadetek za 1:0:

Zadetek za 2:0:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje