Junaška poteza navijača West Hama (VIDEO)

Foto: Profimedia

Navijač West Ham Uniteda je na spletu prejel ogromno pohval, potem ko se je pojavil posnetek, na katerem je praktično sam zadržal celotno skupino ultrasov AZ Alkmaarja.

Pablo Fornals v četrtek zvečer ni bil edini junak West Hama, potem ko so navijače gostujočega moštva po dvoboju v polfinalu konferenčne lige napadli navijači AZ Alkmaarja.

Fornals je v 94. minuti zadel za zmago Kladiv z 1:0, s skupnim izidom 3:1 pa so se prvič po 47 letih uvrstili v evropski finale. Toda praznovanje so prekinili grdi prizori na stadionu AFAS, kjer so bili med tarčami ultrasov tudi prijatelji in družine gostujočih nogometašev.

Na družbenih omrežjih so se pojavili posnetki moškega, znanega pod vzdevkom “Knollsy”, ki se je postavil v prvo vrsto in zaščitil ranljivejše navijače za seboj.

Pregrada, ki je prej ločevala navijaške skupine, je bila podrta, ultrasi pa so napadli tiste, ki so pripotovali iz Londona. Eden od navijačev West Hama, na katerega bi bil ponosen tudi špartanski kralj Leonidas, si je s tem, ko se je pogumno ubranil več nizozemskih huliganov, zagotovo povečal svoj ugled v klubu.