Kadrovski premiki v Mariboru in Olimpiji

Nogomet 14. Jan 202416:01 0 komentarjev
Ignacio Guerrico
Foto: Jure Banfi

Maribor je sporočil, da iz Ljudskega vrta odhaja Ignacio Guerrico. Tudi pri ljubljanski Olimpiji poslujejo, Tihomir Maksimović se namreč odpravlja na posojo v Bravo.

Ignacio Guerrico ni več član Maribora. S klubom je imel sicer pogodbo sklenjeno do 31. maja 2025, več kot leto pred iztekom pa sta jo obe strani sporazumno razdrli. Argentinec se je Mariboru pridružil januarja 2021, v vijoličnem dresu je odigral 58 tekem. Eno sezono je kot posojen preživel tudi v Taboru iz Sežane.

“Po pogovorih z igralcem in ob spoznanju, da na seznamu za spomladanski del ni predviden kot prvi ali drugi izbor na svojem igralnem položaju, smo se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe. V želji po večji minutaži smo našli sprejemljivo rešitev, tako da bo Ignacio kariero nadaljeval drugje,” je potezo pokomentiral športni direktor Maribora Marko Šuler.

Guerrico je dodal: “Prisotnih je veliko čustev, z nenavadnimi občutki, saj je težko zapustiti klub, v katerem sem uresničil sanje o prihodu v Evropo in igranju na višji ravni. Prav tako tudi mesto, ki sem ga vzljubil in v katerem sem začel tudi družinsko življenje.”

nogomet nk maribor nš mura ignacio guerrico
Ignacio Guerrico. Foto: Jure Banfi

Tudi pri ljubljanski Olimpiji sestavljajo kader za drugi del prvenstva, v katerem pa še ne bodo računali na mladega Tihomira Maksimovića. Ta bo do poletja igral v Šiški za Bravo kot posojen nogometaš zelenih. Maksimpović je v sezoni 2022/23 za Olimpijino ekipo do 19 let dosegel 12 zadetkov.

Prvi del sezone je preživel v drugi ligi pri Krki, za katero je dosegel 10 zadetkov. “Maksimović je imel odlično jesen v Krki. Z nami je treniral v zaključku leta in po posvetu z glavnim trenerjem smo se odločili, da mu omogočimo posojo v Bravo. Tam bo okusil Prvo ligo in se poleti vrnil k nam,” pa je o potezi dejal športni direktor NK Olimpija Goran Boromisa.

Po prvem delu prvenstva in 19 odigranih tekmah je Olimpija na drugem mestu, za vodilnimi Celjani zaostaja za 10 točk. Maribor je četrti, za štajerskimi rivali zaostajajo že za debelih 18 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!