Blesteč nastop Nike Križnar, Japonci slavijo svojo junakinjo

Smučarski skoki 14. Jan 20244:59 0 komentarjev
Nika Križnar; FOTO: Profimedia

Na drugi letošnji tekmi posameznic za svetovni pokal v smučarskih skokih na Japonskem se je zmage razveselila Juki Ito. Domačinka je na skakalnici Okurajama vodila že po prvi seriji, slovenske ljubitelje zime pa lahko veseli dejstvo, da ji je na odru za zmagovalke družbo delala tudi Nika Križnar, ki je osvojila tretje mesto.

Lep dosežek za Križnar, glede na to, da včeraj zaradi kolobocij z dostavo opreme sploh ni nastopila.

Najboljša Slovenka zime Nika Prevc se je tokrat – tako kot včeraj – morala zadovoljiti z desetim mestom, potem ko je včeraj s ponesrečenim drugim skokom zapravila zmago. Ema Klinec je danes pristala na 14. mestu, do točk je uspela s 25. mestom priti tudi Katra Komar.

Ito je z daljavo 124,5 metra postavila daljavo prve serije. V drugo je sicer najdlje odneslo Norvežanko Silje Opseth (132 metrov), a je Japonka s skokom na 129,5 metra obdržala zalogo iz prve serije. “Zares sem vesela, saj me je prišla spremljat celotna družina,” je po zmagi povedala Ito.

Zmagovalka Juki Ito; FOTO: Profimedia

Niko Križnar, ki je bila že po prvi seriji na tretjem mestu, je danes z dvema solidnima skokoma prehitela še Nemka Katharina Schmid. Slovenka je za pičle 0,3 prehitela svetovno prvakinjo, Kanadčanko Alexandrio Louititt.

Slovenka ohranja rumeno majico

Karavana ženskih smučarskih skokov se zdaj seli na otok Honšu v Zao, kjer bodo prihodnji teden na sporedu tri tekme, dve posamični in ena ekipna.

Na jug kot vodilno dekle svetovnega pokala odhaja Nika Prevc, ki je v tekoči sezoni osvojila 573 točk za svetovni pokal, najbližja zasledovalka Gorenjke je prav današnja zmagovalka Ito, ki jih ima 69 manj, tretja je Francozinja Josephine Pagnier s 492.

Izidi današnje tekme:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!