Kako zelo posebna bo zadnja tekma Marcosa Tavaresa?

Nogomet 12. Maj. 202212:07 > 13:28
Delite:
Marcos Tavares

Brazilski napadalec Marcos Tavares bo ta konec tedna odigral še zadnjo tekmo v dresu Maribora na domači zelenici v Ljudskem vrtu. Četi Radovana Karanovića bo nasproti stala ekipa Aluminija, v hramu mariborskega nogometa pa ne bo manjkalo eminentnih gostov. Trener Radovan Karanović je pred tekmo sporočil, da bo v kadru za tekmo tudi Marcos Tavares mlajši.

V Ljudskem vrtu se bo na zadnji domači tekmi prvenstvene sezone 2021/2022, v kateri je še vedno vse odprto, zagotovo zbralo še večje število gledalcev kot običajno. Svojo poslovilno tekmo bo namreč odigral legendarni Marcos Tavares, ki bo z vijolicami naskakoval izjemno pomembno zmago.

Enkrat viola, vedno viola!

Na tribunah bo tudi nekdanji član vijoličastih, Francoz Jean-Philippe Mendy, ki je za klub iz mesta ob Dravi igral med leti 2013 in 2016. V tem obdobju je kot nepogrešljivi član 15-kratnih slovenskih prvakov zbral 88 nastopov in 37 zadetkov. Pred sobotnim slovesov Tavaresa od domače publike je na družabnem omrežju Facebook navijače povabil kar v slovenskem jeziku.

Se vidimo v Ljudskem vrtu. Enkrat Viola, vedno Viola, NK Maribor,” je iz sončnega Dubaja sporočil Mendy, ki je klubu med drugim pomagal tudi v ligi prvakov.

Nadvse ganljiva je bila tudi nedavna objava samega akterja poslovilne tekme. Tavares je namreč včeraj na Facebooku delil posnetek, na katerem si ogleduje lepa sporočila najbližjih in navijačev ob zaključku svoje športne poti.

Oglejte si ga spodaj:

Sin in oče skupaj v kadru

Trener Radovan Karanović je na današnji tiskovni konferenci potrdil, da bosta v kadru za sobotno tekmo z Aluminijem dva Tavaresa. Poleg Marcosa Tavaresa bo tako prvič v kadru članske ekipe tudi njegov sin Marcos Tavares mlajši. 17-letnik je v preteklosti treniral s člansko ekipo, očitno pa se bo njegovemu očetu izpolnila želja in bo nekaj minut na igrišču preživel tudi s svojim sinom.

Komentari

Vaš komentar