Kakšen je epilog nočnega sestankovanja v NK Maribor?

Nogomet 19. Sep 20236:30 3 komentarji
Foto: Jure Banfi

Sestankov poln ponedeljek v NK Maribor se je končal šele v poznih večernih urah. Epilog? Nič pretresljivega. Damir Krznar ostaja trener vijolic, Marko Šuler pa športni direktor. Kaj pa Josip Iličić? Zvezdnik vijolic je (začasno) umaknjen od prve ekipe.

Sestanek upravnega odbora NK Maribor je bil zadnji v nizu ponedeljkovih sestankov, ki sta jih prinesla poraz vijolic na večnem derbiju z Olimpijo (2:1) in predvsem pestro nedeljsko dogajanje, ko je trener Damir Krznar s treningov prve ekipe umaknil Josipa Iličića.

Po naših informacijah se je včeraj vse skupaj začelo že zgodaj popoldne. Takrat so na sestanku sedeli športni direktor Maribora Marko Šuler, Josip Iličić in njegov zastopnik Amir Ružnić. Šuler je sicer po naših informacijah v nedeljskem telefonskem pogovoru podprl trenerjevo odločitev, da 35-letnika zaradi nediscipline odstrani iz ekipe.. Menil je, da je pač ‘trenerjeva tista, ki obvelja’.

Josip iličić
Josip Iličić. Foto: Uroš Skaza

Maribor ostaja ujet v začaranem krogu

V pozno popoldanskih urah so se sestanki nadaljevali. Za mizo sta sedla Damir Krznar in Marko Šuler, nato sta se oba znašla tudi na ‘zagovoru’ pred upravnim odborom. Drago Cotar, Uroš Mlakar, Matjaž Kirbiš, Rok Moljk, Jure Struc, Gregor Lednik, Jure Bračko, Miha Pitamic, Valentino Mendek in Andrej Plos so na koncu sprejeli sprejeli odločitev. Kakšno? Zadeve ostanejo takšne, kot so.

Debata o dogajanju v NK Maribor v oddaji Pod prečko

Damir Krznar tako torej ostaja vodja stroke v nogometnem mestu ob Dravi, Marko Šuler pa športni direktor. Slednji je upravnemu odboru po naših informacijah zagotovil, da bo v naslednjih dneh tisti, ki bo skušal premostiti prepad med Krznarjem in Iličićem.

Dan, ko so se napovedovali pretresi v Ljudskem vrtu, sprememb torej ni prinesel. Morda tudi zato, ker bi kakšna drastična poteza klub precej drago stala. Tako Krznar kot tudi Iličić in Šuler imajo z NK Maribor namreč podpisane zelo donosne in dolgoročne pogodbe. Vijolice tako ostajajo ujete v sivi coni. Bo začasen suspenz Iličića zares dvignil ekipo do te mere, da bo letela po igrišču in začela rušiti vse pred sabo? Malo verjetno. A na kakršne koli resnejše premike v nogometnem Mariboru bomo morali še malce počakati. Novi sestanki sledijo že danes, besedo pa naj bi dobili tudi navijači oziroma Viole …