Kakšna je resnica za Kurtićevo gestikulacijo proti tribuni?

Liga narodov 13. Jun 202215:02 > 15:25 3 komentarji

Slovenska nogometna reprezentanca je na včerajšnji tekmi proti Srbiji v Stožicah vknjižila drugo točko v drugem kakovostnem rangu Lige narodov (2:2). Odmevov in odzivov po tekmi ne manjka, posebno pozornost pa so predvsem srbski mediji namenili reakciji Jasmina Kurtića, ki se je po koncu tekme obrnil proti tribuni in nazorno pokazal na svoje mednožje. Gestikulacija pa ni bila uperjena proti srbskim navijačem.

Vse skupaj se je začelo pred tekmo z Norveško. Časnik EkipaSN je namreč v napovedi tekme objavil grafiko, v kateri je slovensko enajsterico napovedal takole – v vrata so novinarji postavili Jana Oblaka, nato pa pustili na igrišču deset praznih silhuet, ki so jih podpisali z besedami “nekdo z jajci”.

Zadeva je reprezentante močno razburila. Tako zelo, da po tekmi niso dajali izjav slovenskim medijem. Petar Stojanović je pred tekmo s Srbijo v kratkem pogovoru za Sportklub zadevo pokomentiral takole: “Po porazu s Srbijo se v medijih ni ravno lepo pisalo o nas in mislim, da nam je to dalo dodaten motiv in da bodo fantje danes dokazali svoje. Na vsakega igralca to drugače vpliva, bolj kot na nas pa to vpliva na naše bližnje, ki jih prizadenejo takšne stvari. Mi pa smo profesionalci in nas te zadeve lahko le še dodatno motivirajo.”

Z manj besedami, a zato še toliko bolj nazorno pa se je na zadevo po tekmi odzval Jasmin Kurtić, ki se je po zadnjem sodnikovem žvižgu obrnil proti tribuni in se zelo očitno prijel za mednožje ter opozoril na to, da so fantje tokrat odigrali “z jajci”.

Zadevo so takoj pograbili srbski mediji in razmišljali o tem, da je Kurtić skušal s to potezo provocirati srbske navijače, ki so v nedeljskem nogometnem večeru popolnoma zasenčili slovensko publiko. A nogometaš grškega PAOK-a je za srbski Telegraf pojasnil, kakšna je resnica za njegovo gesto.

“Moja gestikulacija ni bila usmerjena proti nogometašem in navijačem Srbije, temveč novinarjem iz Slovenije, ki so na naslovnici najbolj branega časnika objavili, da smo “igralci brez jajc”. Spoštujem srbske navijače in igralce. S številnimi sem skupaj igral in to so moji prijatelji. Moja gesta je bila napačno razumljena,” je pojasnil Jasmin Kurtić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje