Kam odhaja Ramos? Na voljo ima štiri možnosti

Nogomet 18. Jun. 202113:36
Delite:
Sergio Ramos
Sergio Ramos, foto: AP Photo/Pavel Golovkin.

Sergio Ramos je s solzami v očeh sklenil obdobje v Madridu, vendar v poslovilnem govoru dal vedeti, da želi še nekaj let igrati na vrhunskem nivoju in osvajati lovorike.

Sergio Ramos se ne obremenjuje v dejstvom, da šteje 35-let in (še) ne želi razmišljati o odhodu v ZDA, bližnji ali daljni Vzhod, kamor se ponavadi odpravijo nogometaši, ki počasi končujejo svojo kariero. Španec želi vrhunski klub, v katerem bo še naprej vsakodnevno v igri za zmage in lovorike.

Madridski As poroča, da se za njegove usluge zanimajo štirje klubi. Glavni favorit je Machester City. Omenjeni medij poroča, da je Ramos že več mesecev v kontaktu s klubom Pepa Guardiole. Slednji želi pripeljati Ramosa, saj bi po odhodu Erica Garcije in najverjetnejšem odhodu Aymerica Laporta ostal samo s tremi nogometaši v zadnji vrsti – Diasom, Stonesom in Akeom.

Drugi v vrsti je Manchester United. Mestni tekmeci sinje-modrih in Ramos “koketirajo” že nekaj časa. V resnih pogovorih so bili leta 2015, ko se je Ramos na koncu odločil podaljšati pogodbo z galaktiki. V kolikor bi prišel na Old Trafford, bi tam v zadnji vrsti združil moči s Harryjem Maguirejem.

Ramos si lahko privošči tudi PSG. Presednik Nasser Al Khelaifi in športni direktor Leonardo bosta naredila vse, da Parižani naslednjo sezono osvojijo Ligo prvakov in tako še dodatno reklamirajo naslednje svetovno prvenstvo v Katarju. As piše, da želijo Francozi zato zadržati Kyliana Mbapeja, v obrambno vrsto pa pripeljati vrhunskega in izkušenega branilca, kar Ramos brez dvoma je.

Med vsemi štirimi klubi ima najmanj možnosti Sevilla, matični klub Ramosa, iz katerega je v širni svet (beri: Madrid) odšel pri 19-letih. Andaluzijci so za povratek “izgubljenega sina” pripravljeni narediti marsikaj. Tudi močno preseči svoje finančne limite in pozabiti na pregovorno varčnost, od katere sicer ne odstopajo. Pri As-u dodajajo, da tudi to ne bo dovolj, saj Ramos pričakuje vsaj 12 milijonov evrov letne plače.

Komentari

Vaš komentar