Kapetan Tabora opozarja: Počasi bomo začeli preštevati tekme

Jan Koprivec. FOTO: Aleš Fevžer.

"Morali se bomo zbrati in strniti vrste. Počasi bomo začeli preštevati tekme, ki nas čakajo do konca prvenstva," je po novem poraz, z 0:2 so s soigralci klonili proti Olimpiji v Stožicah, povedal Jan Koprivec, kapetan sežanskega Tabora, ki ostaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice Prve lige Telemach.

“Dobro smo začeli, očitno nam je premor koristil. Na žalost nismo izkoristili priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Bilo jih je res veliko. Treba bo popraviti zaključek, potem bo lažje. Ne uspemo sestaviti 90 minut. Tudi na prejšnjih tekmah smo imeli nihanja,” je po tekmi, v kateri si je Tabor v prvem polčasu priigral kup priložnosti, povedal Jan Koprivec.

“Težko povem kaj pametnega razen tega, da smo mlada ekipa. Imamo veliko igralcev, ki so prvič na prvoligaški sceni, ampak prišel je čas, ko se bomo morali zbrati, strniti vrste in v tem tempu igrati od prve do zadnje minute. Počasi bomo začeli preštevati tekme, ki nas čakajo do konca prvenstva. Moramo začeti nabirati točke, saj se bomo kmalu znašli v neugodnem položaju. Zaostanek bo visok,” je še dejal kapetan Tabora, ki je doživel tretji prvenstveni poraz v nizu, na novo zmago pa čaka že sedem tekem.

V Sežani ni pritiska

“Kot kapetan držim ekipo, da je na čim višji ravni. Fante motiviram. Zagotovo ob tako mladih soigralcih ni lahko, a se trudim po najboljših močeh. Skupaj z nekaterimi starejšimi soigralci, ki mi pomagajo. Na koncu smo mi tisti, ki gremo na zelenico. Moramo strniti vrste in popraviti stvari. To lahko naredimo samo na igrišču,” je soigralcem sporočil 34-letni primorski vratar z bogatimi izkušnjami igranja v Italiji.

Tabor je v prvih enajstih prvenstvenih tekmah osvojil le sedem točk, kar je precej manj od pričakovanj, a za zdaj v klubu še ne gori alarm.

“V Sežani nikoli nisem čutil pritiska. Ni pa lepo biti na zadnjem mestu. Vemo, da smo poleti spremenili 80, 90 odstotkov ekipe, kar zagotovo vpliva na rezultate. To je proces, ki bo trajal. Toda po drugi strani smo odigrali že enajst tekem. Treba bo pokazati rezultate,” pravi Koprivec, ki sicer verjame v svetlo prihodnost.

Veselje Ruija Pedra, ki je dvakrat zatresel mrežo vratarja Tabora. FOTO: Aleš Fevžer.

Glede obstanka je optimist, od Brava in Gorice so boljši

“Prepričan sem, da se bo iz tekme v tekmo to poznalo. Da bomo odigrali nekaj dobrih tekem, pa mogoče tudi kakšno slabšo. Dvigujemo se, čeprav rezultati tega ne kažejo. Danes smo sploh v prvem polčasu nadigrali Olimpijo v Stožicah. Čeprav so oni prvi, mi pa zadnji. Razlike na igrišču ni bilo videti. Na žalost nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli. Olimpija je dokazala kakovost in jih je,” je še dejal izkušeni vratar Tabora in za konec nekaj besed namenil boju za obstanek.

“Igrali smo že proti vsem ekipam v ligi. Razen tekem proti Bravu in Gorici, ki sta naša konkurenta za obstanek, nismo igrali slabo. Mislim, da smo bolj kakovostni od teh dveh ekip, a tega trenutno ne kažemo. Toda prej ali slej bomo prišli ven iz rezultatske krize. V to sem prepričan,” je tudi glede obstanka optimist.

Vrhunci tekme Olimpija – Tabor: