Kazen ostaja, Rogaška se bo morala znajti brez vratarja

Nogomet 5. Okt 202312:30 0 komentarjev
Rok Vodišek
Foto: Jan Gregorc

Nogometni klub Rogaška bo moral zaradi nešportnega vedenja in velikega števila kartonov plačati kazen 600 evrov, je po 11. krogu Prve lige Telemach odločil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič. Rogaška bo obenem na naslednjih tekmah brez vratarja Roka Vodiška, ki bo zaradi rdečega kartona prisilno počival dve tekmi.

Po nedeljski tekmi med Rogaško in Olimpijo, ki jo je slednja dobila z 2:0, je disciplinski sodnik NZS domače moštvo kaznoval s 600 evri zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe ter osmih rumenih in enega rdečega kartona. Izdal je tudi opomin uradni osebi.

Vratar Rok Vodišek je kljub olajševalnim okoliščinam prejel kazen dveh tekem prepovedi zaradi izključitve na tekmi ter kasnejšega žaljenja sodnika.

Najvišjo kazen je po 11. krogu prejel Koper, in sicer 700 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev ter sprožitve močne detonacije, poškodb stolov ter večkratnega žaljivega skandiranja.

Zaradi neprimernega in nešportnega vedenja navijačev bosta v klubsko blagajno segla tudi Maribor in Radomlje, ki sta prejela 400 oziroma 300 evrov kazni. Maribor bo moral dodatnih 360 evrov plačati tudi zaradi petih rumenih in enega rdečega kartona na tekmi proti Aluminiju. Vezist vijoličastih Marko Božić na eni tekmi ne bo imel pravice nastopa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!