Kdaj bo Olimpija poplačala svoj “dolg”?

Nogomet 6. Dec 202112:522 komentarja
Foto: NK Domžale / Twitter

Koronavirus in negostoljubno vreme je v zadnjih tednih poskrbelo za kar nekaj odpovedi tekem Prve lige Telemach. Za polovico nogometnih obračunov termini še vedno niso znani.

Do prve odpovedane tekme je prišlo že v 17. krogu, vzrok pa številne okužbe s koronavirusom v vrstah Olimpije. Ljubljančani bi se tedaj morali v Stožicah pomeriti proti Muri, a je dvoboj tik pred zdajci odpadel. Spomnimo, da je odločitev sprožila glasno neodobravanje slovenskih prvakov, ki so se počutili izigrane.

Zaradi identičnega vzroka so brez tekme z zeleno-belimi teden dni kasneje ostali še Celjani, zmaji pa so počivali tudi v zadnjem krogu, ko je organizatorjem zagodlo slabo vreme in razmočeno igrišče v Športnem parku v Domžalah. Omenjena tekma je bila sicer ena od dveh, ki je odpadla v 19. krogu, saj so bili pogoji za nogometno igro preslabi tudi za dvoboj med Bravom in Radomljami v Šiški.

Slednji bo sicer odigran jutri v Stožicah, dan pozneje pa bo osrednji ljubljanski stadion gostil še zaostalo tekmo Olimpije in Celja. Kdaj se bodo Ljubljančani pomerili z Muro in Domžalami, še ni znano, a po naših informacijah obstaja zelo malo možnosti, da se bo to zgodilo še v letošnjem koledarskem letu.

Spremenjen je sicer tudi termin nedeljskega srečanja Brava in Aluminija, ki bi se v Šiški pomerila ob 13. uri, a bo dvoboj zadnjega jesenskega kroga ravno tako odigrano v Stožicah in se bo pričel ob 15. uri.

“Nekaj bo treba narediti”

Ob vsem naštetem v oči bode predvsem odpoved tekem minuli konec tedna, saj so se le krog pred tem v podobnih ali celo slabših pogojih pomerili ekipi Brava in Kopra. Po tekmi sta trenerja obeh moštev razmere na igrišču označila za neregularne, strateg Brava Dejan Grabić pa je, zanimivo, že takrat kar nekoliko preroško napovedal, da utegne do konca jesenskega dela priti do še več podobnih obračunov kot je bil omenjeni na Žaku.

“November je bil še v redu. Nekaj bo treba narediti. Takšne tekme so nesmiselne, slovenski nogomet nima od tega čisto nič,” je k ukrepanju vodstvo tekmovanja pozval Dejan Grabić.

Komentari

Vaš komentar