Kdo bo vodil Domžale? Stojanović ni več med kandidati

Nogomet 1. Jun 202211:21 > 13:26 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Saga o imenovanju novega trenerja Domžal se zapleta. Čeprav je sredi maja v oddaji Pod prečko športni direktor Matej Oražem napovedal, da se bo na klop kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici vrnil Slaviša Stojanović, od povratka dvakratnega državnega prvaka na mesto trenerja rumene družine ne bo nič. V vrsti za službo že čaka še en nekdanji trener Domžal, na govorice pa se je odzval tudi Senijad Ibričić.

“Slaviša je naša prva izbira, naša velika želja. Smo tik pred tem, da zadeve realiziramo. Obstajajo še določene podrobnosti, ki jih je potrebno urediti, a so bolj birokratske narave kot strokovno-tehnične. Pričakujem, da bomo v kratkem zadevo zaključili,” je pred zaključkom sezone v oddaji Pod prečko napovedoval Matej Oražem.

“Od Slaviše se želimo vsi učiti, trdno sem prepričan, da bomo dosegli dogovor. Domžale mu lahko ponudijo stabilnost, dolgoročno delo in razvoj mladih nogometašev. Naša filozofija je tista, ki ga je pritegnila. Da o lepih spominih ne govorimo. Morda je prišel trenutek, da spet skupaj naredimo nekaj velikega,” je še dodal tedanji vodja kadrovske politike v Domžalah.

Matej Oražem
Foto: Uroš Skaza

A očitno bo glede vrnitve Slaviše Stojanovića na klop kluba, s katerim je v letih 2007 in 2008 osvojil dva državna naslova, ostalo le pri željah. Po naših informacijah so namreč konec prejšnjega tedna pogajanja z 52-letnikom zašla v slepo ulico, iz katere vrnitve ni.

Bo priložnost dobil še en nekdanji trener Domžal?

V luči tega Domžalčani seveda pospešeno iščejo novo trenersko rešitev za prihodnjo sezono. V zadnjih dneh je Nogomania poročala o tem, da si vodstvo kluba prizadeva na klop vrniti Simona Rožmana, ki je ob Kamniški Bistrici deloval med letoma 2016 in 2019. Štorovčan je uradno sicer še vedno trener Celja, a jasno je, da bo pogodbo z grofi v kratkem prekinil. Čeprav naj bi se 39-letnik dogovarjal tudi s Šibenikom, vse bolj verjetna postaja njegova vrnitev v rumeno družino.

Foto: Uroš Skaza

Ibričić: V mojih mislih je le eno ime

Na špekulacije o tem, kdo bo novi trener Domžalčanov, se je odzval tudi novi športni direktor rumene družine Senijad Ibričić. “Takoj, ko je zadeva s Stojanovićem končala, sem razmišljal le še o eni opciji. Upam, da bomo to rešili že danes oziroma jutri,” nam je v telefonskem pogovoru zaupala nekdanja Domžalska “desetka”, ki ga je po selitvi v klubske pisarne takoj pričakalo ogromno dela. Ime novega domžalskega trenerja lahko pričakujemo zares kmalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!