Kdo zdaj laže? Očitno Ronaldo

Nogomet 30. Nov 202119:00 > 19:07 5 komentarjev
Za Cristianom Ronaldom je sezona za pozabo, zdaj pa si je privoščil še to neumnost. Foto: Paul Terry/CSM via ZUMA Wire

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo se je pred svečano podelitvijo zlate žoge v Parizu ostro odzval na besede urednika revije France Football, ki podeljuje to najprestižnejšo individualno nogometno nagrado, ter ga označil za lažnivca. A pojavil se je posnetek, ki kaže na to, da je Ronaldo to res izjavil.

Urednik France Footballa Pascal Fere je pred podelitvijo dejal, da je edini cilj Cristiana Ronalda, da po osvojenih zlatih žogah premaga Lionela Messija, a Portugalec se je na izrečene besede odzval in jih zanikal. “To je laž. Pascal je uporabil moje ime za samopromocijo in promocijo svojega dela,” je med drugim v dolgem zapisu dejal jezni Portugalec, a hitro so njegove besede postale nepomembne.

Nasprotniki Portugalca so na družabnih omrežjih hitro postregli z njegovim intervjujem iz leta 2019, ko je Piersu Morganu razkril, da si neizmerno želi končati pred Messijem. “Imel bi največ zlatih žog v zgodovini. Mislim, da si to tudi zaslužim. Messi je fantastičen fant, fantastičen nogometaš, a menim, da bi jih sam lahko dobil šest, sedem, osem, skratka več od njega,” je tedaj rekel Ronaldo.

Intervju iz leta 2019:

To seveda nikakor ne pomeni, da je Ronaldo uredniku France Footballa dejal, da je njegova edina ambicija, da v tem elementu preseže Argentinca, je pa vsekakor goreča želja, ki pa se ne bo izpolnila. Glede na to, da je Argentinec zdaj Portugalcu ušel za dve in da je Ronaldo star že 36 let, je dvoboja konec.

Ronaldo je na včerajšnji podelitvi v Parizu končal šele na šestem mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje