Kek komentiral žreb lige narodov: znak, da ostaja? (VIDEO)

Nogomet 8. Feb 202420:17 0 komentarjev

Slovenska nogometna reprezentanca je dobila nasprotnike v letošnji izvedbi lige narodov. V Stožice jeseni prihajajo Norvežani, Avstrijci in Kazahstanci, svoje prve vtise po žrebu pa je strnil slovenski selektor Matjaž Kek.

V Stožice prihajata Cristiano Ronaldo in (znova) Erling Haaland. Pa to sploh ni vrhunec leta slovenske nogometne reprezentance.

Pred nami je fantastično nogometno leto 2024, ki bo za našo izbrano vrsto v prvi polovici podrejeno Euru 2024 v Nemčiji, v drugem pa bo minilo v znamenju nove izvedbe lige narodov.

Vprašanje, ali bo Slovence takrat še vodil selektor Matjaž Kek, ostaja neodgovorjeno, je pa Mariborčan že razmišljal o tem, kaj našo izbrano vrsto čaka med septembrom in novembrom, ko bo v diviziji B lige narodov Slovenija igrala s samimi starimi znanci – Avstrijci, Norvežani in Kazahstanci.

“Skupina je zelo tekmovalna. Tu je Avstrija, ki je po mojem mnenju ena najboljših reprezentanc v Evropi. Po drugi strani pa Norveška in Kazahstan, s katerimi smo igrali ‘pred nekaj dnevi’. To je skupina, v kateri se mora veliko vprašati Slovenije. Potrdila se je pomembnost rezultata v ligi narodov, v prejšnji izvedbi se je zgradila ta generacija, ki se je uvrstila na evropsko prvenstvo,” je prepričan Kek.

Gol Benjamina Verbiča proti Kazahstanu za potrditev uvrstitve na Euro 2024

Selektor še enkrat pohvalil potezo Uefe

Je šlo za standarden komentar žreba ali nov namig, da je Kekova prihodnost tudi po Euru 2024 povezana s slovensko reprezentanco? Na to vprašanje odgovora nimamo, je pa selektor naše izbrane vrste še enkrat poudaril, da je liga narodov pri razvoju nogometa v Evropi korak v pravo smer.

“To je pravilna odločitev in usmeritev na Uefi, da se namesto včasih nepotrebnih prijateljskih tekem igrajo resni obračuni, kjer se igra za prestiž, za lovoriko in nenazadnje tudi za uvrstitev na veliko tekmovanje. Po mojem mnenju je Slovenija zadnji dve ligi narodov odigrala zelo, zelo dobro,” se dodaja prvi mož slovenske reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!