“Klopp pritiska na sodnike, kot da je Ferguson”

Jurgen Klopp
Mike Hewitt/Getty Images

Mark Clattenburg, nekdanji sodnik v Premier ligi, meni, da menedžer Liverpoola Jurgen Klopp pred nedeljskim derbijem proti Manchester Unitedu v medijih vrši pritisk na delilce pravice.

“Slišim, da je imel United več penalov v dveh letih, kot jaz v svojih petih in pol sezonah tukaj. Ne vem, ali je to odvisno od mene ali kako se to lahko zgodi,” je nedavno dejal Jurgen Klopp.

Mark Clattenburg trdi, da je to zgolj znak zaskrbljenosti Nemca in da je podobne igrice v preteklosti koristil tudi legendarni Alex Ferguson. “V prvi vrsti je on slišati kot hinavec, če namiguje, da želijo igralci Uniteda izsiliti penal, Salah in Mane prav tako koristita podobno taktiko. Očitno je, da postaja nervozen, ker še od Fergija nismo videli tako očitnega poskusa, da se vpliva na sodnika pred veliko tekmo. Klopp to minulo sezono ni počel, ko je Liverpool zmagoval vsak teden,” je Clattenburg dejal za Daily Mail in dodal: “Ne izgublja rad, nikoli tega ni imel rad. Hitro je užaljen. Moti se, ko govori, da obstaja aura okoli Uniteda, zaradi katere gredo odločitve bolj v njegovo korist. Tako je bilo, ko je bil Fergie v klubu, toda to se je močno spremenilo. To so enostavno miselne igrice, poskus, da se vpliva na Paula Tierneyja in pride v njegovo glavo.”

Clattenburg pravi, da je Klopp izrekel dejstvo, za kar ne more biti kaznovan, vendar se moti, če trdi, da obstaja zarota v korist rdečih vragov. “Če to misli, za to niti nimam časa, da komentiram, enostavno ni res. Vseeno, če meni, da nekateri igralci Uniteda hitro padejo v kazenskem prostoru, potem to ima smisel. Celo navkljub temu, ker ignorira, kadar nekaj podobnega delajo njegove zvezde,” je ponovil Clattenburg.

Veliki derbi med Liverpoolom in Manchester Unitedom v nedeljo od 17:30 naprej spremljajte v živo na SK 1. Rdeči vragi derbi pričakujejo na prvem mestu s 36 točkami oziroma tremi več od drugih redsov. Derbi Manchester United vs. Liverpool že dolgo časa ni bil tako pomemben …