Klopp: Všeč mi je, da so Uefo malo stresli

Nogomet 23. Dec 202315:39 1 komentar
Jürgen Klopp in Aleksander Čeferin po finalu lige prvakov 2022. FOTO: Profimedia.

Glede razsodbe sodišča Evropske unije v tožbi ustanoviteljev superlige proti Uefi se je oglasil tudi eden najboljših trenerjev na svetu. Trener Liverpoola Jürgen Klopp je poskrbel za zanimivo izjavo.

“Všeč mi je, ker smo dobili potrditev, da Uefa in preostale nogometne zveze ne morejo delati vsega, kar si želijo. Ustvarjati tekmovanja, v katerih je vse več tekem, mi pa pri tem nimamo nobene besede. Všeč mi je, da so Uefo malce stresli. Da ne morejo delati vsega, kar hočejo,” je povedal Jürgen Klopp, čigar Liverpool je bil pred tremi leti med ustanovitelji superlige in iz nje ekspresno tudi izstopil.

Po odločitvi sodišča Evropske unije, ki je presodilo, da Uefa ne sme preprečiti oblikovanja novega evropskega nogometnega tekmovanja, je bil Liverpool sicer tudi med klubi, ki so v izjavi za javnost zapisali, da ostajajo zvesti Uefi in se morebitni evropski superligi ne nameravajo priključiti.

Liverpool, šestkratni evropski prvak, ki je v ligi prvakov nazadnje zmagal leta 2019, danes zvečer sicer čaka velik derbi na Anfieldu v angleški premierligi. V goste Liverpoolu prihaja vodilno moštvo angleškega prvenstva, londonski Arsenal. Liverpool ima točko manj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje