Čeferin za slovenske medije: Lahko mečejo milijarde, a ne morejo uspeti

Nogomet 21. Dec 202319:31 1 komentar
Aleksander Čeferin. Foto: Profimedia

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je ob robu prednovoletnega sprejema Nogometne zveze Slovenije za slovenske medije komentiral današnjo razsodbo sodišča Evropske unije.

Sodišče Evropske unije je danes v Luksemburgu ugodilo osrednjemu argumentu snovalcev superlige in zavrnilo argumente Evropske (Uefa) in Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki sta od organizatorjev novih tekmovanj zahtevali njuno predhodno odobritev. Odločitev je precej cinično pospremil predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je za tuje medije dejal, da upa, da čim prej začnejo z novim tekmovanjem, v katerem bosta le dva kluba.

Podobno je nato ob robu današnjega prednovoletnega sprejema Nogometne zveze Slovenije ponovil tudi za slovenske medije. “Vedeli smo, da je to neke vrste medijska vaja in da karkoli se bo zgodilo, bodo oni proslavljali. Danes sem jim rekel, da imam občutek, kot da smo prišli pred novoletno jelko in videli ogromen paket, na koncu pa videli, da je prazen,” je dejal prvi mož Uefe in zatrdil, da je v le nekaj urah po odločitvi sodišča prejel podporo več kot 70 evropskih klubov.

“Med njimi tudi vsi največji italijanski, nemški, angleški. Ta projekt je že zdavnaj propadel. Prijatelj mi je danes napisal, da je superliga propadla v 48 urah, danes pa v treh,” je porogljivo dejal Čeferin in se zazrl tudi v prihodnost.

Foto: UEFA/Kristian Skeie

Ne gre toliko za pravno kot pa za družbeno vprašanje

“Imamo krasno tekmovanje, ki ga bomo nadaljevali. Upam, da bosta Real Madrid in Barcelona, ki sta še edina ostala v tekmovanju, čim prej organizirala svoje tekmovanje. To bo verjetno izjemno zanimivo, predvsem pa ga bo lahko organizirati, ker bosta v njem samo dve ekipi,” je povedal Grosupeljčan.

Na vprašanje, kako je sodbo sprejel kot pravnik, pa je poudaril, da je v svojem poklicu videl že marsikaj. “Vedel sem, da se v sodbi, ki ima 70 strani, lahko samo z enim stavkom omeni, da bi lahko Uefa nekaj naredila drugače in bodo nasprotniki trdili, da so zmagali. To se da zelo lahko zlorabiti. A ne gre toliko za pravno kot pa za družbeno vprašanje. Če bi slišali, kaj so navijači danes povedali, bi bili pozitivno presenečeni. Nihče noče tega tekmovanja, svoje milijone in milijarde lahko mečejo na vse strani, a ne morejo uspeti,« je še pripomnil Čeferin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje