Koliko po povišici zasluži prvi mož svetovnega nogometa?

Nogomet 18. Mar 202413:21 2 komentarja
Gianni Infantino
Foto: Profimedia

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino, ki je na tej funkciji od februarja 2016, lani pa je bil izvoljen še za tretji mandat, je po poročanju Sky News v lanskem letu za opravljanje svoje službe prejel 33-odstotno povišico. Njegova plača je tako v lanskem letu znašala približno 4,3 milijona evrov.

Še leta 2022 je osnovna plača 53-letnega Giannija Infantina znašala 2,03 milijona evrov (1,95 milijona švicarskih frankov), zraven pa je dobil še 1,72 milijona evrov (1,65 milijona frankov) dodatka. Skupno je torej na račun za opravljanje funkcije predsednika Fife dobil približno 3,75 milijonov evrov.

V lanskem letu pa je bil švicarsko-italijanski poslovnež, ki je na položaj prišel leta 2016, lani marca pa je bil izvoljen še za tretji mandat, deležen občutne povišice.

Njegova osnovna plača se je po odločitvi posebne komisije zvišala na 2,6 milijona evrov (2,4 milijona švicarskih frankov), ob tem pa je prejel še omenjeni dodatek dobrega milijona in evrov. Skupno torej približno 4,3 milijona evrov (4,1 milijona frankov).

Zvišanje plače je bilo po poročanju Sky Newsa potrjeno globoko v dokumentih Fife med lanskim ženskim svetovnim prvenstvom, ki ga je svet Fife potrdil na četrtkovem srečanju.

O tem, koliko Infantino prejme na svoj račun, sicer odloča tristranska komisija, ki jo sestavljajo upokojeni indijski sodnik (ne nogometni, ampak iz področja prava) Mukul Mudgal, podpredsednik Fife za Južno Ameriko Alejandro Dominguez in švicarski veteran računovodstva Bruno Chiomento.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje