Konec ljubezenske zgodbe, ikona španskega nogometa končuje kariero

La liga 19. Apr 202319:09 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Legenda Reala Betisa Joaquin Sanchez je sporočil, da se bo po koncu sezone upokojil. 41-letnik velja za pravo ikono španskega nogometa v 21. stoletju.

Los Verdiblancos so novico sporočili v sredo, legendarni nogometaš pa je v poslovilnem nagovoru dejal, da nič ni večno.

“Življenje je nenehna evolucija. Skrivnost je v tem, da se znamo prilagoditi spremembam. Vsak dan je izziv in v vse je treba vnesti kanček umetnosti. Pot je polna čustev, imena in trenutki odzvanjajo v moji glavi. Tista čarobna noč lanskega aprila, ko sem uresničil svoje sanje. Čas leti, pravijo, da nič ni večno, vendar se motijo, mar ne poznajo umetnosti? Gre za navdih, čustva in preobrazbo. Že 23 let si prizadevam, da bi nogomet postal umetnost in da bi se ga spominjali iz roda v rod,” je v videoposnetku dejal Joaquin.

“Zdaj je čas, da obesim kopačke na klin. Moja umetnost — okno v večnost,” je sklenil legendarni kapetan Betisa.

Joaquin je do zdaj zbral 839 klubskih nastopov, v katerih je dosegel 112 golov in 102 podaji, k temu pa je dodal še 51 nastopov za Španijo, za izbrano vrsto je dosegel 4 gole in 4 podaje.

Je rekorder po številu klubskih nastopov pri Realu Betisu (521) in ima le sedem nastopov manj kot Andoni Zubizarreta (622), ki je rekorder po številu nastopov v La Ligi.

Nogometne korake je začel v akademiji Reala Betisa, s katerim je leta 2005 z njim osvojil Copa del Rey, nato pa odšel v Valencio, kjer je leta 2009 osvojil še eno lovoriko v španskem kraljevem pokalu. Nato se je pridružil Malagi in Manuelu Pellegriniju ter ji pomagal priti do četrtfinala Lige prvakov.

Leta 2013 je odšel v Fiorentino in dve sezoni igral v serie A, leta 2015 pa se je vrnil k Betisu, kjer je ostal do konca kariere. Joaquin je leta 2022 kot kapetan še drugič dvignil lovoriko v španskem kraljevem pokalu, ko so Andaluzijci v finalu po kazenskih strelih premagal Valencio, proti kateri bo Betis igral na zadnji tekmi sezone.

Joaquin ima na voljo še devet tekem, da potencialno doseže Zubizarretov rekord, nagrada in pika na i pa je lahko tudi uvrstitev Betisa v Ligo prvakov, kar bi se zgodilo prvič, odkar je zapustil klub in odšel v Valencio.

Njegov upokojitev predstavlja konec obdobja, saj je bil Joaquin stalnica v življenju mnogih ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!