Konec ‘ljubezni’ Neymar + Nike zaradi spolnega nadlegovanja

Nogomet 28. Maj 202110:40 > 11:27 0 komentarjev
Neymar
Justin Setterfield/Getty Images

Svetovni mediji so dolgo ugibali, zakaj je nogometni zvezdnik Neymar s podjetjem Nike avgusta lani končal sodelovanje, danes pa dvomov ni več. Razlog je, ker Brazilec ni želel sodelovati v preiskavi zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja ene od uslužbenk, so sporočili iz ameriškega podjetja, ki skrbi za opremljanje športnikov in športnic.

Iz Nikeja so danes v izjavi za javnost sporočili, da so se z Neymarjem – igralca so podpirali, odkar je imel ta 13 let – lani razšli, ker nogometaš ni želel sodelovati v preiskavi domnevnega spolnega nadlegovanja ene od uslužbenk leta 2016, ki ga je ta podjetju prijavila 2018.

Za Nike bi bilo neprimerno, da bi športnika obtožili česar koli, če pri tem ne bi imeli trdnih dokazov. A obenem smo končali partnerstvo z njim, ker ta v dobri veri ni želel sodelovati pri preiskavi verodostojnih obtožb,” so med drugim zapisali pri Nikeju, ki je primer reševal s pravno družbo Cooley LLP.

Neymar je menda zavrnil pogovore s preiskovalci in s tem še dodatno potrdil, da je leta 2016 na sedežu družbe v Oregonu res spolno nadlegoval uslužbenko.

Se pa nogometni virtuoz zaradi konca več kot 15-letnega razmerja ne bi smel pretirano sekirati, saj je le dva tedna po prekinjeni pogodbi z Nike sklenil dogovor o sponzorskem sodelovanju z nemškim proizvajalcem športne opreme Puma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!