Konec miru v Olimpiji, Milošević bo dobil zajetno odpravnino

Nogomet 1. Feb 202312:293 komentarji
Savo Milošević
Foto: Jure Banfi

Potem ko je vodstvo ljubljanske Olimpije v zadnjih dneh svoje navijače razveselilo z vestjo, da so poplačane zapadle obveznosti do nekdanjih nogometašev in je kazen NZS, ki je klubu prepovedovala registracijo novih nogometašev, umaknjena, se nad klubom znova zgrinjajo črni oblaki. Po več kot letu dni je namreč očitno zaključen primer Savo Milošević. Končal se je s sodno zmago srbskega trenerja.

Oktobra 2021, ko so v ljubljansko Olimpijo vstopili novi nemški lastniki na čelu z Adamom Deliusom, je Savo Milošević zapustil zmajevo gnezdo. Sestavni del menjave oblasti je namreč praviloma tudi menjava trenerja in nekdanjega zvezdnika jugoslovanskega nogometa je na klopi moštva iz Stožic zamenjal Dino Skender. A Miloševićevo slovo ni bilo sporazumno. 49-letnik je namreč ostal brez odpravnine, Olimpija je srbskemu strokovnjaku očitala, da je klub oškodoval s favoriziranjem svojih nogometašev in ga odpustila iz krivdnih razlogov.

Nekdanji trener Partizana je svojo pravico iskal na sodišču. In jo očitno našel. Medtem ko je Fifa v njegovo prid razsodila že marca lani je po informacijah portala Planet nogomet namreč v teh dneh s primerom zaključilo tudi Mednarodno športno razsodišče (CAS). In odločilo je v korist nekdanjega trenerja Olimpije, ki mu mora klub po pogodbi izplačati 311.000 evrov. A zaradi stroškov sodnih postopkov bo ta znesek verjetno še višji.

Savo Milošević
Savo Milošević je očitno našel svojo pravico.

Kaj to pomeni za Olimpijo?

Komaj se je Olimpija torej rešila ene kazni NZS, so za zeleno-bele na obzorju nove težave. Po naših informacijah sta namreč za zdaj od novincev registrirana samo Admir Bristrić in kadet Edmond Imeraj, Olimpiji pa se zelo mudi, da na seznam doda še Ivana Posavca in Anesa Krdžalića. Malo verjetno je sicer, da bo nogometna birokracija tako hitro pognala svoje kolesje, da bodo tudi zaradi primera Milošević zmaji v naslednjih dneh dobili novo kazen Nogometne zveze Slovenije, bo pa zagotovo ta zadeva Olimpijo še kako ovirala pri licenciranju za prihodnjo sezono, ki bo na sporedu v mesecu marcu.

Ko je govora o licenciranju, sta tu še vprašanji Dina Skendra in Roberta Prosinečkega, pa premij nogometašem za osvojeno pokalno lovoriko v sezoni 2020/2021 in evropske nastope v zadnji sezoni, da dolgov do nekdanjih sodelavcev in pogodbenih partnerjev kluba niti ne omenjamo …

Komentari

Vaš komentar