Konec sage? Kylian Mbappe pred vrati Real Madrida

Nogomet 8. Jan 20243:11 0 komentarjev
Foto: Matthieu Mirville via Guliver

Kylian Mbappe se je po poročanju francoskega strokovnjaka za nogometne prestope Santija Aoune dogovoril, da se bo poleti, ko mu poteče pogodba s Paris Saint-Germainom, pridružil madridskemu Realu.

Mbappe je leta 2022 podaljšal pogodbo z moštvom iz francoske prestolnice, še preden je Francoz podaljšal pogodbo s PSG-jem, pa so ga mnogi povezovali s prestopom v špansko prestolnico.

Čeprav so ga po podaljšanju na Parku princev prikazali v dresu z napisom “Mbappe 2025”, dodatno leto, to je leto 2025, ni bilo obvezno, kar pomeni, da se lahko svetovni prvak iz leta 2018 od 1. januarja prosto pogaja z ostalimi klubi.

Mbappe je 4. januarja dejal, da še vedno ni sprejel odločitve o svoji prihodnosti, vendar je letos zelo, zelo motiviran.

“To je zelo pomembno. Kot sem že dejal, imamo naslove, za katere si moramo prizadevati, in enega smo že osvojili. Po tem se še nisem odločil,” je dodal Mbappe.

“Z dogovorom, ki sem ga sklenil s predsednikom lani poleti, smo, ne glede na mojo odločitev, uspeli zaščititi vse strani in ohraniti mirnost kluba za prihodnje izzive, kar ostaja najpomembnejše. Zato lahko rečemo, da je to drugotnega pomena.”

Foto: Profimedia

Pred tem je v nedeljo angleški časnik The Times poročal, da je Francoz zavrnil ponudbo iz Madrida, ker ni bil navdušen nad njihovo ponudbo, in da bo zdaj prisluhnil klubom iz angleške premier lige.

“Kylian Mbappe se bo prihodnjo sezono pridružil Real Madridu. S francoskim napadalcem je bil v zadnjih dneh dosežen dogovor,” je zapisal francoski novinar na omrežju X.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!