Konec upanja: Nekdanjega napadalca Chelseaja našli mrtvega

Nogomet 18. Feb 20239:57
Christian Atsu
Foto: Profimedia

Po grozovitem potresu na meji med Turčijo in Sirijo je življenje izgubil tudi napadalec Christian Atsu, ki so ga po dolgem iskanju našli mrtvega pod ruševnimi hotela v Hatayu.

Čeprav se je dan po potresu po družbenih omrežjih pojavila vest, da so ganskega napadalca našli živega, so to informacijo hitro zanikali. Za Atsujem je stekla iskalna akcija, a po več kot desetih dneh so ga našli mrtvega, so sporočili Atsujevi zastopniki.

“Z najtežjim srcem moram vsem dobronamernim sporočiti, da so danes zjutraj na žalost našli truplo Christiana Atsuja,” je v soboto tvitnila Nana Sechere.

“Moje globoko sožalje gre njegovi družini in ljubljenim. Rad bi izkoristila to priložnost in se vsem zahvalila za njihove molitve in podporo.”

Imel je letalsko karto, a je želel ostati

Administracija Hataysporka, kluba, v katerem je igral Ganec, je sporočilo, da je imel Atsu letalsko vozovnico za let v Francijo, a ko je zabil za zmago proti Kasimpaši in tri točke Hataya, se je odločil, da ostane z ekipo in prespi z ekipo v rezidenci Renaissance. Žal stavba ni zdržala silovitega potresa in se sredi noči porušila kot hiša iz kart.

Turška policija je prejšnji teden med poskusom odhoda v Črno goro aretirala vodjo gradbenega podjetja, ki je gradilo stavbo, je medtem poročala turška tiskovna agencija Anadolu.

Zadetek Atusuja za zmago nad Kasimpašo:

Še vedno pogrešajo tudi športnega direktorja kluba Tanerja Savuta, a tudi zanj je možnosti, da bi po čudežu preživel, blizu številke 0.

Christian Atsu se je rodil v Adi Foah v Gani, prvih resnih nogometnih korakov pa se je naučil pri portugalskem Portu. Leta 2013 je preselil k Chelseaju, kjer se ni naigral. Po številnih posojah je sledila selitev k Newcastlu. Pri srakah je zbral kar 121 nastopov in dosegel osem zadetkov. Po enoletni misiji pri Al-Readu je lansko poletje podpisal za Hatayspor, s katerim je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno.

V potresu v Turčiji in Siriji je do zdaj umrlo več kot 45 tisoč ljudi, več kot 120 tisoč pa je poškodovanih. Številke se bodo še dolgo spreminjale. Ljudi pod ruševinami je še veliko.

Komentari

Vaš komentar