Družinska tragedija v Turčiji, umrl kapetan reprezentance

Rokomet 14. Feb 202313:52 1 komentar
Foto: Rokometna zveza Turčije

Uničujoč potres na meji med Sirijo in Turčijo je po zadnjih podatkih zahteval že 37.500 žrtev. Kot poroča turška rokometna zveza, je med preminulimi tudi kapetan rokometne reprezentance Cemal Kütahya. Z njim je pod ruševinami ostala tudi njegova družina.

32-letni Cemal Kütahya je bil eden najboljših turških rokometašev. Poleg klasičnega rokometa je svojo državo zastopal tudi v rokometu na mivki, skupno pa za Turčijo odigral 150 mednarodnih tekem. Lansko leto je kot kapetan svojo reprezentanco popeljal do srebrne medalje na muslimanskih solidarnostnih igrah v Konyi, dvakrat pa je bil tudi najboljši strelec evropskega prvenstva v rokometu na mivki (2019, 2021).

Leta 2021 je igral tudi v Sloveniji, ko se je naša izbrana vrsta s Turki v Celju pomerila v kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo. Slovenci so v Celju slavili s 39:24, boljši so bili tudi na gostovanju, ko so aprila 2021 Turke premagali s 30:22.

Še pred dobrima dvema letoma je igral proti Sloveniji … Foto: Profimedia

To je žal zgodba o novi družinski tragediji. Poleg Cemala je namreč pod ruševinami umrl tudi njegov petletni sin, reševalci pa pod podrtimi stavbami še iščejo njegovo nosečo ženo in taščo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje